Pełnoziarnisty chleb z orzechami

maspexdigital
Pełnoziarnisty chleb z orzechami

0

0 / 0

Pełnoziarnisty chleb z orzechami to szybki sposób na zdrowe i ciepłe pieczywo w Twoim domu. Ciepła kromka domowego chleba z pastą warzywną Łowicz to niesamowicie pyszne śniadanie.

7

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

430 g mąka pszenna pełnoziarnista np. lubella

7 g suszone drożdże

0.50 szkl. mleko

0.75 szkl. woda

1 łyżecz. sól

2 łyżka oliwa z oliwek

50 g orzechy włoskie

Przygotowanie


1

Przesianą mąkę mieszamy z solą i drożdżami.

2

Wodę i mleko podgrzewamy i zalewamy mąkę.

3

Dodajemy oliwę i orzechy krótko miksujemy.

4

Całość wykładamy na stolnicę i zagniatamy na gładkie ciasto.

5

Odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.

6

Po tym czasie ciasto przekładamy do keksówki i pieczemy w 180 stopniach przez około 45 minut. Studzimy w piekarniku przy otwartych drzwiczkach.

7

Podajemy z pastą warzywną.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły