Pełnoziarnisty chleb z orzechami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Pełnoziarnisty chleb z orzechami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976823336.jpeg&w=3840&q=75)
Pełnoziarnisty chleb z orzechami to szybki sposób na zdrowe i ciepłe pieczywo w Twoim domu. Ciepła kromka domowego chleba z pastą warzywną Łowicz to niesamowicie pyszne śniadanie.
0
0 / 0
Pełnoziarnisty chleb z orzechami to szybki sposób na zdrowe i ciepłe pieczywo w Twoim domu. Ciepła kromka domowego chleba z pastą warzywną Łowicz to niesamowicie pyszne śniadanie.
7
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
430 g mąka pszenna pełnoziarnista np. lubella
7 g suszone drożdże
0.50 szkl. mleko
0.75 szkl. woda
1 łyżecz. sól
2 łyżka oliwa z oliwek
50 g orzechy włoskie
Przygotowanie
Przesianą mąkę mieszamy z solą i drożdżami.
Wodę i mleko podgrzewamy i zalewamy mąkę.
Dodajemy oliwę i orzechy krótko miksujemy.
Całość wykładamy na stolnicę i zagniatamy na gładkie ciasto.
Odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Po tym czasie ciasto przekładamy do keksówki i pieczemy w 180 stopniach przez około 45 minut. Studzimy w piekarniku przy otwartych drzwiczkach.
Podajemy z pastą warzywną.