Pełnoziarnisty chleb z miodem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
goodfoodlover
![Pełnoziarnisty chleb z miodem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8401-1702058043557.jpeg&w=3840&q=75)
Wersja wyjątkowo zdrowa i wyjątkowo pyszna. Przedstawiamy przepis na pełnoziarnisty chleb z miodem, który bez problemu przygotujesz w domowym zaciszu. Wystarczy jedynie 40 minut! Odżywiaj się zdrowo razem z nami!
4
3.9 / 9
Wersja wyjątkowo zdrowa i wyjątkowo pyszna. Przedstawiamy przepis na pełnoziarnisty chleb z miodem, który bez problemu przygotujesz w domowym zaciszu. Wystarczy jedynie 40 minut! Odżywiaj się zdrowo razem z nami!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
350 ciepła woda
1 szczyp. cukier
1 łyżecz. sól
150 g mąka pszenna
10 g drożdże
300 g mąka pełnoziarnista lubella pełne ziarno
4 łyżka miód
Przygotowanie
Przygotuj zaczyn z drożdży: Do miski pokrusz drożdże. Wlej 1/4 szklanki ciepłej wody i wsyp cukier. Wymieszaj składniki i pozostaw do wyrośnięcia.
Do miski wsyp mąkę pszenną i pełnoziarnistą. Wlej zaczyn z drożdży, wodę i miód. Wsyp sól. Wyrób elastyczne ciasto. Przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia na 1 godzinę.
Po tym czasie ponownie ponownie wyrób ciasto.
Przełóż do foremki. Przykryj ściereczką i ponownie pozostaw do wyrośnięcia.
Ostrym nożem natnij ciasto.
Formę z ciastem włoż do nagrzanego piekarnika na 25 minut w tempetraturze 190-200 stopni.