0

Składniki

500 Mililitrów
przecier pomidorowy
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
100 Gramów
Oliwki bez pestek
150 Gramów
ser żółty
400 Gramów
1 Sztuka
Czerwona papryka
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
ząbek czosnku
5 Sztuk
Listek bazyli
2 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
  2. Gdy makaron się gotuje, cebulę pokroić, zeszklić na oliwie, dodać paprykę pokrojona w krótkie paski, poddusić ok 5 minut. Dodać przecier pomidorowy, doprawić, zagotować. Pod koniec Dodać suszoną bazylię (lub posiekaną świeżą) i drobno pokrojony czosnek, wymieszać.
  3. Ser zetrzeć na tarce lub pokroić w cieńkie paseczki, oliwki przekroić w poprzek na 2-3 krążki.
  4. Makaron wyłożyć na talerzach, polać sosem, posypać serem i oliwkami, udekorować listkiem bazylii.

Opis

Pyszne, bogate w zdrowe składniki danie. Z pewnością polubią go nie tylko dorośli.

Podobne przepisy

Spaghetti z sosem pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti z sosem pomidorowym

Spaghetti z kurczakiem w sosie curry

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti z kurczakiem w sosie curry

Spaghetti z małżami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti z małżami

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Spaghetti napoletana

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Świdry z rybą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świdry z rybą

Makaron ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron ze szpinakiem

Pasztet z cukinii

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!