0

Składniki

500 Mililitrów
przecier pomidorowy
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
100 Gramów
Oliwki bez pestek
150 Gramów
ser żółty
400 Gramów
1 Sztuka
Czerwona papryka
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
ząbek czosnku
5 Sztuk
Listek bazyli
2 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
  2. Gdy makaron się gotuje, cebulę pokroić, zeszklić na oliwie, dodać paprykę pokrojona w krótkie paski, poddusić ok 5 minut. Dodać przecier pomidorowy, doprawić, zagotować. Pod koniec Dodać suszoną bazylię (lub posiekaną świeżą) i drobno pokrojony czosnek, wymieszać.
  3. Ser zetrzeć na tarce lub pokroić w cieńkie paseczki, oliwki przekroić w poprzek na 2-3 krążki.
  4. Makaron wyłożyć na talerzach, polać sosem, posypać serem i oliwkami, udekorować listkiem bazylii.

Opis

Pyszne, bogate w zdrowe składniki danie. Z pewnością polubią go nie tylko dorośli.

Podobne przepisy

Spaghetti z sosem pomidorowym

Łatwy Do 40 min
Spaghetti z sosem pomidorowym

Makaron ze szpinakiem

Łatwy Do 40 min
Makaron ze szpinakiem

Pasztet z cukinii

Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą

Łatwy Do 1 godz
Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą

Schab z pieczarkami i cebulą

Średni Do 1,5 godz
Schab z pieczarkami i cebulą

Spaghetti

Średni Do 1 godz
Spaghetti

Spaghetti napoletana

Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Spaghetti z kurczakiem w sosie curry

Łatwy Do 40 min
Spaghetti z kurczakiem w sosie curry

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!