4

Składniki

1.25 Łodygi
nać pietruszki
2.5 Łyżeczki
sól, pieprz
1.25 Sztuki
ingridient
makaron spaghetti Lubella Pełne Ziarno
1.25 Opakowania
ingridient
pomidory w puszce Łowicz
0.62 Sztuki
cebula
2.5 Sztuki
czosnek
3.75 Łyżki
oliwa z oliwek
6.25 Dekagrama
parmezan
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek w cienkie płatki. Parmezan ścieramy na drobnych oczkach.
  3. Gotujemy, aż do uzyskania gęstego sosu. Sos łączymy z makaronem i mieszamy.
  4. Przekładamy na talerze i posypujemy parmezanem. Opcjonalnie posypujemy też świeżą pietruszką.
  5. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy czosnek i cebule, chwile podsmażamy. Dodajemy pomidory i gotujemy na średnim ogniu. Kiedy część wody odparuje, doprawiamy oregano, solą i pieprzem.

Opis

Smaki słonecznego Neapolu w Twoim domu :)

Podobne przepisy

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Penne pod pesto z wołowiną

Łatwy Do 40 min
Penne pod pesto z wołowiną

Penne z paprykowym sosem, oliwkami i anchois

Łatwy Do 40 min
Penne z paprykowym sosem, oliwkami i anchois

Świdry z pesto

Łatwy Do 1 godz
Świdry z pesto

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Łazanki z cukinią

Łatwy Do 40 min
Łazanki z cukinią

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!