4
Średnia: 5 (głosów: 1)

Składniki

1 Łodyga
nać pietruszki
2 Łyżeczki
sól, pieprz
1 Sztuka
ingridient
makaron spaghetti Lubella Pełne Ziarno
1 Opakowanie
ingridient
pomidory w puszce Łowicz
0.5 Sztuki
cebula
2 Sztuki
czosnek
3 Łyżki
oliwa z oliwek
5 Dekagramów
parmezan
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek w cienkie płatki. Parmezan ścieramy na drobnych oczkach.
  3. Gotujemy, aż do uzyskania gęstego sosu. Sos łączymy z makaronem i mieszamy.
  4. Przekładamy na talerze i posypujemy parmezanem. Opcjonalnie posypujemy też świeżą pietruszką.
  5. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy czosnek i cebule, chwile podsmażamy. Dodajemy pomidory i gotujemy na średnim ogniu. Kiedy część wody odparuje, doprawiamy oregano, solą i pieprzem.

Opis

Smaki słonecznego Neapolu w Twoim domu :)

Podobne przepisy

Penne pod pesto z wołowiną

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne pod pesto z wołowiną

Świdry z pesto

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Świdry z pesto

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Penne z paprykowym sosem, oliwkami i anchois

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne z paprykowym sosem, oliwkami i anchois

Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Przepis
Średni Do 40 min
Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Makaron bolognese w paprykach

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron bolognese w paprykach

Gulasz z batatów z masłem orzechowym

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Gulasz z batatów z masłem orzechowym

Spaghetti z krewetkami w sosie imbirowo-cytrynowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti z krewetkami w sosie imbirowo-cytrynowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!