Pełnoziarniste spaghetti carbonara
goodfoodlover
Klasyka włoskiej kuchni - pasta alla carbonara. W naszym przepisie proponujemy nowoczesne wydanie tej tradycyjnej potrawy. Poznaj recepturę na pełnoziarniste spaghetti carbonara z dodatkiem sera pecorino.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1176
kcal
Białka
51
gram
Węglowodany
109
gram
Tłuszcze
59
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Klasyka włoskiej kuchni - pasta alla carbonara. W naszym przepisie proponujemy nowoczesne wydanie tej tradycyjnej potrawy. Poznaj recepturę na pełnoziarniste spaghetti carbonara z dodatkiem sera pecorino.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
1 łyżecz. nać pietruszki
250 g makaron spaghetti lubella pełne ziarno
200 g boczek wędzony
3 szt. jaja kurze całe
3 szt. czosnek
2 łyżka ser pecorino
3 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Przygotuj składniki
Makaron przełożyć na talerze, dodać zieloną pietruszkę i potrawę posypać świeżo zmielonym pieprzem oraz skropić dobrej jakości oliwą.
Boczek pokroić w plastry i usmażyć na oliwie. Do miski wbić trzy jajka, dodać drobno posiekany czosnek, sól i starty ser. Całość roztrzepać na jednolitą masę. Makaron ugotować i gorący prosto z wody przełożyć do miskimasą serowo-jajeczną.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1176
kcal
Białka
51
gram
Węglowodany
109
gram
Tłuszcze
59
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.