Pełnoziarniste naleśniki

maspexdigital
Pełnoziarniste naleśniki

0

5 / 1

Chrupiące i puszyste naleśniki to sposób na beztroskie śniadanie. Dodając pełnoziarnistej mąki, uzyskasz piękny, złocisty kolor. Nie zapomnij o swojej ulubionej marmoladzie!

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szkl. mąka lubella pełne ziarno

0.70 szkl. mleko

2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

1 łyżka cukier trzcinowy

1 szczyp. sól

0.70 szkl. woda gazowana

40 g masło klarowane

1 opak. czerwona dżemolada łowicz

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki zmiksować na gładkie ciasto i odstawić na 15 minut, aby odpoczęło.

2

Smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni.

3

Naleśniki złożyć na pół, jeszcze raz na pół- aż powstanie trójkąt- i podsmażyć na rozgrzanym maśle, aż będą chrupiące. Podawać z Dżemoladą czerwoną

Wartości odżywcze na porcję


Energia

632

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

90

gram

Tłuszcze

39

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły