Pełnoziarniste naleśniki
maspexdigital
Chrupiące i puszyste naleśniki to sposób na beztroskie śniadanie. Dodając pełnoziarnistej mąki, uzyskasz piękny, złocisty kolor. Nie zapomnij o swojej ulubionej marmoladzie!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
632
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
90
gram
Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Chrupiące i puszyste naleśniki to sposób na beztroskie śniadanie. Dodając pełnoziarnistej mąki, uzyskasz piękny, złocisty kolor. Nie zapomnij o swojej ulubionej marmoladzie!
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szkl. mąka lubella pełne ziarno
0.70 szkl. mleko
2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
1 łyżka cukier trzcinowy
1 szczyp. sól
0.70 szkl. woda gazowana
40 g masło klarowane
1 opak. czerwona dżemolada łowicz
Przygotowanie
Wszystkie składniki zmiksować na gładkie ciasto i odstawić na 15 minut, aby odpoczęło.
Smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni.
Naleśniki złożyć na pół, jeszcze raz na pół- aż powstanie trójkąt- i podsmażyć na rozgrzanym maśle, aż będą chrupiące. Podawać z Dżemoladą czerwoną
Wartości odżywcze na porcję
Energia
632
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
90
gram
Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.