Pełnoziarniste naleśniki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Pełnoziarniste naleśniki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975161913.jpeg&w=3840&q=75)
Chrupiące i puszyste naleśniki to sposób na beztroskie śniadanie. Dodając pełnoziarnistej mąki, uzyskasz piękny, złocisty kolor. Nie zapomnij o swojej ulubionej marmoladzie!
0
5 / 1
Chrupiące i puszyste naleśniki to sposób na beztroskie śniadanie. Dodając pełnoziarnistej mąki, uzyskasz piękny, złocisty kolor. Nie zapomnij o swojej ulubionej marmoladzie!
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szkl. mąka lubella pełne ziarno
0.70 szkl. mleko
2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
1 łyżka cukier trzcinowy
1 szczyp. sól
0.70 szkl. woda gazowana
40 g masło klarowane
1 opak. czerwona dżemolada łowicz
Przygotowanie
Wszystkie składniki zmiksować na gładkie ciasto i odstawić na 15 minut, aby odpoczęło.
Smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni.
Naleśniki złożyć na pół, jeszcze raz na pół- aż powstanie trójkąt- i podsmażyć na rozgrzanym maśle, aż będą chrupiące. Podawać z Dżemoladą czerwoną