Pełnoziarniste muffiny ze szpinakiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_2
![Pełnoziarniste muffiny ze szpinakiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976908598.jpeg&w=3840&q=75)
Wytrawne muffiny to idealne rozwiązanie na szybką i zdrowa przekąskę nie tylko w domu, ale tez w pracy czy w szkole ;)
0
0 / 0
Wytrawne muffiny to idealne rozwiązanie na szybką i zdrowa przekąskę nie tylko w domu, ale tez w pracy czy w szkole ;)
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
180 g mąka orkiszowa
60 g starty żółty ser
1 łyżecz. soda
200 g kefir
0.50 szkl. olej
1 szt. jajko
60 g szpinak świeży
2 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot
Przygotowanie
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je ze sobą.
Dodajemy posiekany szpinak i starty ser i dokładnie mieszamy.
Do papilotek nakładamy ciasto (do 3/4 wysokości foremki).
Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka). Odstawiamy do ostudzenia.
Podajemy z ketchupem pikantnym 60% mniej kalorii Kotlin.