0

Składniki

180 Gramów
Mąka orkiszowa
60 Gramów
Starty żółty ser
1 Łyżeczka
Soda
200 Gramów
Kefir
0.5 Szklanki
olej
1 Sztuka
jajko
60 Gramów
Szpinak świeży
2 Łyżki
ingridient
Ketchup Kotlin pikantny 60% mniej kalorii
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
  2. W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je ze sobą.
  3. Dodajemy posiekany szpinak i starty ser i dokładnie mieszamy.
  4. Do papilotek nakładamy ciasto (do 3/4 wysokości foremki).
  5. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka). Odstawiamy do ostudzenia.
  6. Podajemy z ketchupem pikantnym 60% mniej kalorii Kotlin.

Opis

Wytrawne muffiny to idealne rozwiązanie na szybką i zdrowa przekąskę nie tylko w domu, ale tez w pracy czy w szkole ;)

Podobne przepisy

Placuszki z awokado

Przepis
Łatwy Do 40 min
Placuszki z awokado

Burgery fit z buraka

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Burgery fit z buraka

Kotleciki z kaszy jaglanej ze szpinakiem

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kotleciki z kaszy jaglanej ze szpinakiem

Kalafior w panierce z ciasta kukurydzianego z salsą z awokad...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kalafior w panierce z ciasta kukurydzianego z salsą z awokado

Bakłażan smażony w panierce

Przepis
Łatwy Do 15 min
Bakłażan smażony w panierce

Cukinia na grilla!

Przepis
Łatwy Do 15 min
Cukinia na grilla!

Kulebiak z kapustą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kulebiak z kapustą

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!