Pełnoziarniste muffiny ze szpinakiem
kontakt_2
0
0 / 0
Wytrawne muffiny to idealne rozwiązanie na szybką i zdrowa przekąskę nie tylko w domu, ale tez w pracy czy w szkole ;)
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
180 g mąka orkiszowa
60 g starty żółty ser
1 łyżeczka soda
200 g kefir
0.50 szkl. olej
1 szt. jajko
60 g szpinak świeży
2 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot
Przygotowanie
1
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
2
W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je ze sobą.
3
Dodajemy posiekany szpinak i starty ser i dokładnie mieszamy.
4
Do papilotek nakładamy ciasto (do 3/4 wysokości foremki).
5
Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka). Odstawiamy do ostudzenia.
6
Podajemy z ketchupem pikantnym 60% mniej kalorii Kotlin.