Pełnoziarniste muffiny ze szpinakiem

kontakt_2
Pełnoziarniste muffiny ze szpinakiem

0

0 / 0

Wytrawne muffiny to idealne rozwiązanie na szybką i zdrowa przekąskę nie tylko w domu, ale tez w pracy czy w szkole ;)

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

180 g mąka orkiszowa

60 g starty żółty ser

1 łyżecz. soda

200 g kefir

0.50 szkl. olej

1 szt. jajko

60 g szpinak świeży

2 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot

Przygotowanie


1

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.

2

W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je ze sobą.

3

Dodajemy posiekany szpinak i starty ser i dokładnie mieszamy.

4

Do papilotek nakładamy ciasto (do 3/4 wysokości foremki).

5

Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka). Odstawiamy do ostudzenia.

6

Podajemy z ketchupem pikantnym 60% mniej kalorii Kotlin.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1084

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

72

gram

Tłuszcze

76

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły