Pełnoziarniste gołąbki z grzybami bez zawijania
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
MartaPedoo
![Pełnoziarniste gołąbki z grzybami bez zawijania](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975567147.jpeg&w=3840&q=75)
Moją propozycją są gołąbki pełnoziarniste z grzybami bez zawijania.
0
0 / 0
Moją propozycją są gołąbki pełnoziarniste z grzybami bez zawijania.
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
150 g ryż brązowy
500 g mięso mielone
1 szt. kapusta pekińska
1 szt. cebula
10 dag. grzyby leśne
10 dag. pieczarki
1 l bulion drobiowy
1 łyżecz. sól, pieprz
100 g mąka lubella
100 olej
2 łyżka masło klarowane
3 szt. liść laurowy
3 szt. ziele angielskie
1 szt. sos łowicz
Przygotowanie
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Grzyby oczyszczamy, gotujemy około 20 minut i studzimy.
Następnie kroimy je w drobną kostkę i dusimy na maśle wraz z cebulą. Do mięsa dodajemy ryż, grzyby i doprawiamy.
Formujemy gołąbki, obtaczamy je w mące i układamy w garnku z bulionem i przyprawami. Gotujemy na bardzo małym ogniu przez 35-40 minut.
Pod koniec duszenia podlewamy sosem pieczarkowym Łowicz. Podajemy na ciepło.