Pełnoziarniste gołąbki z grzybami bez zawijania

MartaPedoo
Pełnoziarniste gołąbki z grzybami bez zawijania

Średnia 0 / 0

Oceń!

Moją propozycją są gołąbki pełnoziarniste z grzybami bez zawijania.

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

150 g ryż brązowy

500 g mięso mielone

1 szt. kapusta pekińska

1 szt. cebula

10 dag. grzyby leśne

10 dag. pieczarki

1 l bulion drobiowy

1 łyżecz. sól, pieprz

100 g mąka lubella

100 olej

2 łyżka masło klarowane

3 szt. liść laurowy

3 szt. ziele angielskie

1 szt. sos łowicz

Przygotowanie


Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Grzyby oczyszczamy, gotujemy około 20 minut i studzimy.

Następnie kroimy je w drobną kostkę i dusimy na maśle wraz z cebulą. Do mięsa dodajemy ryż, grzyby i doprawiamy.

Formujemy gołąbki, obtaczamy je w mące i układamy w garnku z bulionem i przyprawami. Gotujemy na bardzo małym ogniu przez 35-40 minut.

Pod koniec duszenia podlewamy sosem pieczarkowym Łowicz. Podajemy na ciepło.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

989

kcal

Białka

45

gram

Węglowodany

81

gram

Tłuszcze

57

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły