Pełnoziarniste gofry czekoladowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Pełnoziarniste gofry czekoladowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974725992.jpeg&w=3840&q=75)
Pełnoziarniste i czekoladowe gofry to znakomity pomysł na urozmaicenie klasycznych gofrów. Polecamy podawać je z dżemem ananasowym.
0
0 / 0
Pełnoziarniste i czekoladowe gofry to znakomity pomysł na urozmaicenie klasycznych gofrów. Polecamy podawać je z dżemem ananasowym.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szkl. mąka pełnoziarnista lubella pełne ziarno
60 g kakao decomorreno
1 szczyp. sól
0.50 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szczyp. soda oczyszczona
1 szkl. mleko
3 łyżka olej roślinny
1 szt. jaja l
1 łyżka miód
0.50 łyżecz. ekstrakt waniliowy
1 opak. niskosłodzony dżem ananasowy łowicz
Przygotowanie
W średniej misce wymieszaj mąkę, kakao, sól, proszek do pieczenia i sodę.
W oddzielnym pojemniku wymieszaj trzepaczką mleko z olejem i miodem, po czym wmieszaj żółtko i odstaw.
W drugiej misce ubij białko na sztywną pianę i wmieszaj wanilię.
Wymieszaj dokładnie suche składniki z mokrymi i wmieszaj delikatnie ubite białko. Odstaw na 30 minut.
Smaż gofry do ładnego zarumienienia w rozgrzanej gofrownicy. Podawaj gofry z dżemem i ulubionymi owocami.