Example thumb
1

Składniki

100 Mililitrów
Śmietanka do sosów
150 Mililitrów
Bulion warzywny lub z indyka
2 Łyżeczki
Parmezanu cienko starty - do dekoracji
200 Gramów
Makaron penne Pełne Ziarno
100 Gramów
boczek wędzony
1 Sztuka
ząbek czosnku
3 Łyżki
Groszek zielony z puszki
3 Łyżki
Parmezanu grubo starty
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Zaczynamy od wstawienia makaronu - będzie gotowy akurat, gdy skończymy sos.
  2. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z drobno posiekanym ząbkiem czosnku (polecam użyć patelnię teflonową). Gdy już się zarumieni wlewamy bulion i śmietankę. Przez chwilę gotujemy i dodajemy grubo starty parmezan. Gdy się rozpuści Wrzucamy groszek i delikatnie mieszając chwilę gotujemy. W razie potrzeby doprawiamy pieprzem.
  3. Przed podaniem każdą porcję ozdabiamy drobno startym parmezanem.

Opis

Penne z sosem serowo-śmietanowym doprawionym boczkiem i zielonym groszkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!