Pełnia aromatu

m7
Pełnia aromatu

1

0 / 0

Penne z sosem serowo-śmietanowym doprawionym boczkiem i zielonym groszkiem

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 śmietanka do sosów

150 bulion warzywny lub z indyka

2 łyżeczka parmezan tarty

200 g makaron penne pełne ziarno

100 g boczek wędzony

1 szt. ząbek czosnku

3 łyżka groszek zielony z puszki

3 łyżka parmezan tarty

Przygotowanie


1

Zaczynamy od wstawienia makaronu - będzie gotowy akurat, gdy skończymy sos.

2

Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z drobno posiekanym ząbkiem czosnku (polecam użyć patelnię teflonową). Gdy już się zarumieni wlewamy bulion i śmietankę. Przez chwilę gotujemy i dodajemy grubo starty parmezan. Gdy się rozpuści Wrzucamy groszek i delikatnie mieszając chwilę gotujemy. W razie potrzeby doprawiamy pieprzem.

3

Przed podaniem każdą porcję ozdabiamy drobno startym parmezanem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły