Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
To danie polecam na bardzo elegancką kolację, ponieważ smażony z cebulką łosoś ma naprawdę niezwykły smak, dodatkowo wzbogacony orzechami włoskimi. Żeby było już superzdrowo, to do sosu dodałam makaron Pełne Ziarno;-)) O łososiu napisano już na tym forum grube księgi, ja chciałabym dziś polecić orzechy włoskie, które nieprzypadkowo mają kształt zbliżony do mózgu. Poprawiają kondycję naszego umysłu, koncentrację i pamięć. Dania z orzechami są idealne dla ludzi, którzy cierpią na depresję, nadpobudliwych i przemęczonych, ponieważ zawierają szereg pierwiastków mineralnych, m. in.: żelazo, magnez, potas, fosfor i wapń. Sam przepis jest modyfikacją już istniejącej „receptury” z opakowania po łososiu – okazuje się, że czasami na opakowaniu można znaleźć coś wyjątkowego;-))
1 | Szczypta |
sól, pieprz
|
|
1 | Szczypta |
bazylia
|
|
2 | Sztuki | ||
1 | Sztuka | ||
![]() |
|||
5 | Sztuk |
ząbek czosnku
|
|
150 | Dekagramów |
Łosoś
|
|
10 | Dekagramów |
orzechy włoskie
|
|
0.5 | Pęczka |
koperek
|
|
0.5 | Szklanki |
oliwki czarne
|
|
0.5 | Szklanki |
śmietanka kremowa 30%
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |