0
Średnia: 5 (głosów: 1)

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
Makaron Lubella Mini rurki z warzywami
1 Łodyga
por
3 Sztuki
ingridient
ogórki konserwowe krakus
1 Sztuka
Brokuł
2 Łyżki
ketchup kotlin
1 Puszka
kukurydza konserwowa
1 Łyżeczka
sól, pieprz
5 Łyżek
majonez Krakus
1 Puszka
oliwki zielone
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
ząbek czosnku
Kalorie dla 1 porcji
0-100 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotować makaron al dente.
  2. Ugotować różyczki brokuła (gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 3-4 minut). Wystudzić.
  3. Umyć i pokroić pora oraz ogórki konserwowe. Marchew zetrzeć na tartce.
  4. Połączyć warzywa z makaronem, wymieszać.
  5. Sos z majonezem i ketchupem: majonez połączyć z ketchupem, wymieszać. Przecisnąć czosnek przez praskę i dodać do sosu. Wszystko wymieszać i dodać do sałatki.

Opis

Sałatka pełna smaku i witamin.

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!