Pekińska z rzodkiweką

m7
Pekińska z rzodkiweką

Średnia 0 / 0

Oceń!

suróweczka........

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

4 szczyp. sól

3 szczyp. pieprz

1 łyżecz. cukier

100 g por

500 g kapusta pekińska

1 szt. marchew

5 szt. rzodkiewka

2 szt. cebula

1 łyżka ocet

3 łyżka olej

Przygotowanie


Kapustę poszatkować.

Marchew obrać i zetrzeć na tarce.

Cebulkę oczyścić i pokroić.

Rzodkiewkę umyć i pokroić według uznania.

Pora pokroić.

Wszystkie składniki wrzucić do miski, doprawić przyprawami do smaku i wymieszać.

Odstawić na 15 minut, aby smaki się przegryzły.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

133

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły