Pekińska z rzodkiweką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pekińska z rzodkiweką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974478760.jpeg&w=3840&q=75)
suróweczka........
0
0 / 0
suróweczka........
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
4 szczyp. sól
3 szczyp. pieprz
1 łyżecz. cukier
100 g por
500 g kapusta pekińska
1 szt. marchew
5 szt. rzodkiewka
2 szt. cebula
1 łyżka ocet
3 łyżka olej
Przygotowanie
1
Kapustę poszatkować.
2
Marchew obrać i zetrzeć na tarce.
3
Cebulkę oczyścić i pokroić.
4
Rzodkiewkę umyć i pokroić według uznania.
5
Pora pokroić.
6
Wszystkie składniki wrzucić do miski, doprawić przyprawami do smaku i wymieszać.
7
Odstawić na 15 minut, aby smaki się przegryzły.