Pekińska z ogórkiem i selerem
m7

połączenie selera, ogórka i kapusty pekińskiej
Wartości odżywcze na porcję
Energia
93
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Średnia 0 / 0
Oceń!
połączenie selera, ogórka i kapusty pekińskiej
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
200 śmietana 12%
4 szczyp. sól
3 szczyp. cukier
3 szczyp. pieprz
500 g kapusta pekińska
300 g ogórek
100 g seler naciowy
1 szt. cebula
1 łyżka ocet
Przygotowanie
Kroki
Kapustę poszatkować.
Cebule obrać i pokroić w kostkę.
Ogórka umyć i pokroić w półplasterki.
Natkę selera posiekać.
Wszystkie warzywa wrzucić do miski, dodać śmietanę, doprawić do smaku i wymieszać.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
93
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.