0

Składniki

1 Sztuka
Przyprawa gyros
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
kapusta pekińska
5 Sztuk
ogórek kiszony
4 Sztuki
cebula czerwona
450 Gramów
majonez
10 Łyżek
ketchup Kotlin łagodny
1 Sztuka
pierś kurczaka
Kalorie dla 1 porcji
201-300 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso pokroić w kostkę i dobrze posypać przyprawą Gyros oraz posiekanym czosnkiem i 2 łyżkami oleju. Następnie usmażyć na złoto i pozostawić do ostygnięcia .
  2. Ogórki pokroić w cienkie plasterki.
  3. Cebulę oraz kapustę pekińską pokroić w cienkie paseczki.
  4. Układać w naczyniu warstwami: mięso z Gyrosem, cebula czerwona, ketchup, majonez, ogórki, kapusta pekińska. Całość można posypać suszonymi ziołami.

Opis

Sałatka gyros zachwyci nie jednego twojego gościa podczas kolacji.

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!