Pekińska z Gyrosem

zubd
Pekińska z Gyrosem

0

0 / 0

Sałatka gyros zachwyci nie jednego twojego gościa podczas kolacji.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szt. przyprawa gyros

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. kapusta pekińska

5 szt. ogórki kiszone krakus

4 szt. cebula czerwona

450 g majonez

10 łyżka ketchup kotlin łagodny

1 szt. pierś kurczaka

Przygotowanie


1

Mięso pokroić w kostkę i dobrze posypać przyprawą Gyros oraz posiekanym czosnkiem i 2 łyżkami oleju. Następnie usmażyć na złoto i pozostawić do ostygnięcia .

2

Ogórki pokroić w cienkie plasterki.

3

Cebulę oraz kapustę pekińską pokroić w cienkie paseczki.

4

Układać w naczyniu warstwami: mięso z Gyrosem, cebula czerwona, ketchup, majonez, ogórki, kapusta pekińska. Całość można posypać suszonymi ziołami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

495

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

39

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły