Pekinka majonezowo śmietanowa

m7
Pekinka majonezowo śmietanowa

1

0 / 0

suróweczka do obiadu..

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

150 śmietana 12%

4 szczyp. sól, pieprz

3 szczyp. cukier

1 łyżecz. ocet winny

500 g kapusta pekińska

500 g pomidor

1 szt. cebula

1 łyżka szczypiorek

3 łyżka majonez

Przygotowanie


1

Kapustę poszatkować, wrzucić do miski.

2

Obraną i umytą cebulę oraz umyte pomidory pokroić w kostkę i dodać do kapusty.

3

Dodać pokrojony szczypiorek i natkę.

4

Na koniec dodać majonez, śmietanę i doprawić pozostałymi przyprawami do smaku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

183

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły