Pekinka majonezowo śmietanowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pekinka majonezowo śmietanowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975670371.jpeg&w=3840&q=75)
suróweczka do obiadu..
1
0 / 0
suróweczka do obiadu..
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
150 śmietana 12%
4 szczyp. sól, pieprz
3 szczyp. cukier
1 łyżecz. ocet winny
500 g kapusta pekińska
500 g pomidor
1 szt. cebula
1 łyżka szczypiorek
3 łyżka majonez
Przygotowanie
1
Kapustę poszatkować, wrzucić do miski.
2
Obraną i umytą cebulę oraz umyte pomidory pokroić w kostkę i dodać do kapusty.
3
Dodać pokrojony szczypiorek i natkę.
4
Na koniec dodać majonez, śmietanę i doprawić pozostałymi przyprawami do smaku.