Pejzanka z kalarepy z pomidorami krojonymi Łowicz i fasolą

maspexdigital
Pejzanka z kalarepy z pomidorami krojonymi Łowicz i fasolą

0

0 / 0

Takiej zupy jeszcze nie jedliście ;) kalarepa z pomidorami i fasolą w roli głównej!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1.20 l rosoł

1 opak. pomidory krojone łowicz

1 szt. marchew

2 szt. ziemniaki

1 szt. kalarepa

100 g boczek

200 g biała fasola

1 szt. cebula

1 szcz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

W rosole ugotować warzywa pokrojone w kostkę. 5 minut przed końcem wlać pomidory krojone Łowicz

2

Na rozgrzanej patelni podsmażyć boczek z drobno pokrojona cebulą, a następnie dodać do zupy wraz z ugotowaną fasolą. Podgotować jeszcze 2 minuty. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły