Pejzanka z kalarepy z pomidorami krojonymi Łowicz i fasolą
maspexdigital
Takiej zupy jeszcze nie jedliście ;) kalarepa z pomidorami i fasolą w roli głównej!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1075
kcal
Białka
59
gram
Węglowodany
82
gram
Tłuszcze
55
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Takiej zupy jeszcze nie jedliście ;) kalarepa z pomidorami i fasolą w roli głównej!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1.20 l rosoł
1 opak. pomidory krojone łowicz
1 szt. marchew
2 szt. ziemniaki
1 szt. kalarepa
100 g boczek
200 g biała fasola
1 szt. cebula
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
W rosole ugotować warzywa pokrojone w kostkę. 5 minut przed końcem wlać pomidory krojone Łowicz
Na rozgrzanej patelni podsmażyć boczek z drobno pokrojona cebulą, a następnie dodać do zupy wraz z ugotowaną fasolą. Podgotować jeszcze 2 minuty. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1075
kcal
Białka
59
gram
Węglowodany
82
gram
Tłuszcze
55
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.