0

Składniki

2 Łyżeczki
ingridient
Kakao DecoMorreno
0.5 Szklanki
Kasza pęczak
0.5 Kilograma
Dynia
3 Szklanki
Jarmuż
0.25 Szklanki
orzechy włoskie
2 Łyżki
rodzynki
1.5 Szklanki
woda
1 Łyżka
olej
1 Łyżka
masło extra
1 Łyżka
zioła prowansalskie
0.5 Łyżeczki
sól
0.25 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Warzywa dokładnie umyć. Dynię obrać i pokroić w kostkę. Jarmuż posiekać.
  2. Kaszę wypłukać w zimnej wodzie i odcedzić.
  3. Na patelni rozgrzać olej i masło.
  4. Dodać kaszę, zioła prowansalskie, sól i pieprz, smażyć ok 3 minut.
  5. W ciepłej wodzie rozpuścić kakao, przelać na patelnię i wymieszać, gotować 10 min.
  6. Dodać pokrojoną dynię i rodzynki, wymieszać, gotować kolejne 10 min.
  7. Dodać jarmuż i gotować 5 minut.
  8. W razie potrzeby podlać większa ilością wody.
  9. Danie podawać na ciepło.

Podobne przepisy

Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Czulent

Przepis
Średni Do 3 godz
Czulent

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!