0

Składniki

2 Łyżeczki
ingridient
Kakao DecoMorreno
0.5 Szklanki
Kasza pęczak
0.5 Kilograma
Dynia
3 Szklanki
Jarmuż
0.25 Szklanki
orzechy włoskie
2 Łyżki
rodzynki
1.5 Szklanki
woda
1 Łyżka
olej
1 Łyżka
masło extra
1 Łyżka
zioła prowansalskie
0.5 Łyżeczki
sól
0.25 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Warzywa dokładnie umyć. Dynię obrać i pokroić w kostkę. Jarmuż posiekać.
  2. Kaszę wypłukać w zimnej wodzie i odcedzić.
  3. Na patelni rozgrzać olej i masło.
  4. Dodać kaszę, zioła prowansalskie, sól i pieprz, smażyć ok 3 minut.
  5. W ciepłej wodzie rozpuścić kakao, przelać na patelnię i wymieszać, gotować 10 min.
  6. Dodać pokrojoną dynię i rodzynki, wymieszać, gotować kolejne 10 min.
  7. Dodać jarmuż i gotować 5 minut.
  8. W razie potrzeby podlać większa ilością wody.
  9. Danie podawać na ciepło.

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cielęcina w sosie koperkowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!