Pęczotto z dynią, jarmużem, orzechami i kakao

decomorreno
Pęczotto z dynią, jarmużem, orzechami i kakao

0

0 / 0

Pęczotto z dynią, jarmużem, orzechami włoskimi, ziołami prowansalskimi i kakao - pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodziny. Pęczotto to smaczna i bezmięsna potrawa, która świetnie sprawdzi się jako obiadowe danie główne.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

0.50 szkl. kasza pęczak

0.50 kg dynia

3 szkl. jarmuż

0.25 szkl. orzechy włoskie

2 łyżka rodzynki

1.50 szkl. woda

2 łyżeczka kakao decomorreno

1 łyżka olej

1 łyżka masło

1 łyżka zioła prowansalskie

0.50 łyżeczka sól

0.25 łyżeczka pieprz

Przygotowanie


1

Warzywa dokładnie umyć. Dynię obrać i pokroić w kostkę. Jarmuż posiekać.

2

Kaszę wypłukać w zimnej wodzie i odcedzić.

3

Na patelni rozgrzać olej i masło.

4

Dodać kaszę, zioła prowansalskie, sól i pieprz, smażyć ok 3 minut.

5

W ciepłej wodzie rozpuścić kakao, przelać na patelnię i wymieszać, gotować 10 min.

6

Dodać pokrojoną dynię i rodzynki, wymieszać, gotować kolejne 10 min.

7

Dodać jarmuż i gotować 5 minut.

8

W razie potrzeby podlać większa ilością wody.

9

Danie podawać na ciepło.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły