Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Pęczotto z dynią, jarmużem, orzechami włoskimi, ziołami prowansalskimi i kakao - pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodziny. Pęczotto to smaczna i bezmięsna potrawa, która świetnie sprawdzi się jako obiadowe danie główne.
2 | Łyżeczki | ||
![]() |
|||
0.5 | Szklanki |
Kasza pęczak
|
|
0.5 | Kilograma |
Dynia
|
|
3 | Szklanki |
Jarmuż
|
|
0.25 | Szklanki |
orzechy włoskie
|
|
2 | Łyżki |
rodzynki
|
|
1.5 | Szklanki |
woda
|
|
1 | Łyżka |
olej
|
|
1 | Łyżka |
masło extra
|
|
1 | Łyżka |
zioła prowansalskie
|
|
0.5 | Łyżeczki |
sól
|
|
0.25 | Łyżeczki |
pieprz
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kalkulator miar |
Pesto to specjalność kuchni włoskiej. Ten cudowny dodatek do potraw to samo zdrowie na talerzu. Podobno było znany już w średniowieczu. Co sprawiło, że do tej pory utrzymuje swą popularność, a liczba jego zwolenników wciąż wzrasta? Smak i zdrowe składniki – to jedyna odpowiedź!
Czytaj więcej