Pavlova z kremem na bazie Czekodżemu Wiśniowego Łowicz

maspexdigital

Lśniąca beza z nadzieniem w rozmiarze XXL to coś czego dziś szukasz. Wypróbuj więc nasz przepis na pyszny deser - pavlova z kremem! Białka ubite z cukrem, octem i mąką ziemniaczaną pieczemy i suszymy. Krem nakładany na górę stanowią ubita na sztywno śmietana, wiśniowy czekodżem i prażone migdały. Całość możesz przyozdobić konfiturą wiśniową. Pavlova z kremem na bazie Czekodżemu Wiśniowego Łowicz jest już gotowa!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
810
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
94
gram
Tłuszcze
43
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
3.3 / 64
Lśniąca beza z nadzieniem w rozmiarze XXL to coś czego dziś szukasz. Wypróbuj więc nasz przepis na pyszny deser - pavlova z kremem! Białka ubite z cukrem, octem i mąką ziemniaczaną pieczemy i suszymy. Krem nakładany na górę stanowią ubita na sztywno śmietana, wiśniowy czekodżem i prażone migdały. Całość możesz przyozdobić konfiturą wiśniową. Pavlova z kremem na bazie Czekodżemu Wiśniowego Łowicz jest już gotowa!
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
5 szt. białka
220 g cukier drobny
1 łyżka ocet
1 łyżka mąka ziemniaczana
500 śmietana kremówka
100 g płatki migdałowe
1 opak. czekodżem wiśniowy łowicz
1 opak. konfitura z wiśni łowicz
Przygotowanie
Białka (w temperaturze pokojowej) ubij na wysokich obrotach, pod koniec ubijania stopniowo, po 1 łyżce dodaj cukier.
Kiedy dodasz już cały cukier, dodaj ocet i mąkę ziemniaczaną. Miksuj jeszcze chwilę, beza musi być lśniąca.
Na papierze do pieczenia zaznacz okrąg o średnicy 18cm (np. odrysowując od małego talerzyka) i wyłóż bezę. Brzegi bezy podnieś szpatułką do góry.
Piecz w nagrzanym do 130C piekarniku bez termoobiegu przez 30 minut. Następnie obniż temperaturę do 100C i susz przez 2 godziny.
Migdały upraż na suchej patelni aż będą rumiane.
Śmietanę ubij na sztywno i dodaj 3 łyżki Czekodżemu Wiśniowego Łowicz, mieszając delikatnie z ubitą śmietaną.
Krem wyłóż na górę upieczonej bezy, posyp prażonymi migdałami i przyozdób wiśniami z konfitury Łowicz.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
810
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
94
gram
Tłuszcze
43
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.