Pavlova z kremem na bazie Czekodżemu Wiśniowego Łowicz

maspexdigital
Pavlova z kremem na bazie Czekodżemu Wiśniowego Łowicz

1

3.3 / 64

Lśniąca beza z nadzieniem w rozmiarze XXL to coś czego dziś szukasz. Wypróbuj więc nasz przepis na pyszny deser - pavlova z kremem! Białka ubite z cukrem, octem i mąką ziemniaczaną pieczemy i suszymy. Krem nakładany na górę stanowią ubita na sztywno śmietana, wiśniowy czekodżem i prażone migdały. Całość możesz przyozdobić konfiturą wiśniową. Pavlova z kremem na bazie Czekodżemu Wiśniowego Łowicz jest już gotowa!

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

5 szt. białka

220 g cukier drobny

1 łyżka ocet

1 łyżka mąka ziemniaczana

500 śmietana kremówka

100 g płatki migdałowe

1 opak. czekodżem wiśniowy łowicz

1 opak. konfitura z wiśni łowicz

Przygotowanie


1

Białka (w temperaturze pokojowej) ubij na wysokich obrotach, pod koniec ubijania stopniowo, po 1 łyżce dodaj cukier.

2

Kiedy dodasz już cały cukier, dodaj ocet i mąkę ziemniaczaną. Miksuj jeszcze chwilę, beza musi być lśniąca.

3

Na papierze do pieczenia zaznacz okrąg o średnicy 18cm (np. odrysowując od małego talerzyka) i wyłóż bezę. Brzegi bezy podnieś szpatułką do góry.

4

Piecz w nagrzanym do 130C piekarniku bez termoobiegu przez 30 minut. Następnie obniż temperaturę do 100C i susz przez 2 godziny.

5

Migdały upraż na suchej patelni aż będą rumiane.

6

Śmietanę ubij na sztywno i dodaj 3 łyżki Czekodżemu Wiśniowego Łowicz, mieszając delikatnie z ubitą śmietaną.

7

Krem wyłóż na górę upieczonej bezy, posyp prażonymi migdałami i przyozdób wiśniami z konfitury Łowicz.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły