Pasztet z wątróbek drobiowych

m7
Pasztet z wątróbek drobiowych

0

0 / 0

Pyszny dodatek do pieczywa

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. papryka czerwona słodka

500 g wątróbka kurczaka

1 szt. cebula

5 szt. oliwki zielone

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

Przygotowanie


1

Wątróbkę wypłukać i oczyścić, osuszyć. Na patelni rozgrzać kilka kropel tłuszczu i przysmażyć wątróbkę .. Osobno zeszklić i przyrumienić cebulę.. wystudzić . Następnie wszystkie składniki zmielić w maszynce do mielenia lub robocie, na jednolity pasztet.

2

Można czasem zmieniać dodatki wedle upodobań np; więcej pomidorów, czy bardziej pikantne a nawet kiszony ogórek czy surowa papryka.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

202

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły