Pasztet z wątróbek drobiowych
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pasztet z wątróbek drobiowych](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974393894.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszny dodatek do pieczywa
0
0 / 0
Pyszny dodatek do pieczywa
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. papryka czerwona słodka
500 g wątróbka kurczaka
1 szt. cebula
5 szt. oliwki zielone
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
Przygotowanie
1
Wątróbkę wypłukać i oczyścić, osuszyć. Na patelni rozgrzać kilka kropel tłuszczu i przysmażyć wątróbkę .. Osobno zeszklić i przyrumienić cebulę.. wystudzić . Następnie wszystkie składniki zmielić w maszynce do mielenia lub robocie, na jednolity pasztet.
2
Można czasem zmieniać dodatki wedle upodobań np; więcej pomidorów, czy bardziej pikantne a nawet kiszony ogórek czy surowa papryka.