Pasztet z selera
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pasztet z selera](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974512891.jpeg&w=3840&q=75)
To napewno się wydaje dziwne ale ja też na początku byłam zaskoczona .Po upieczeniu jest rewelacyjny a w domu pachnie grzybami a nie selerem :)
0
0 / 0
To napewno się wydaje dziwne ale ja też na początku byłam zaskoczona .Po upieczeniu jest rewelacyjny a w domu pachnie grzybami a nie selerem :)
8
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
2 kostka bulion grzybowy
1 kostka margaryna
1 szkl. woda
1 szkl. bułka tarta
4 szt. jaja l
2 szt. cebula
2 szt. seler
Przygotowanie
Seler obieramy i ścieramy na tarce .Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
seler, cebulę ,margarynę,wodę i bulion gotujemy godzinę- na papkę.
studzimy.
dodajemy 4 żółtka,bułkę tartą i pianę ubitą z 4 białek.Dodajemy do smaku sól,pieprz. Dobrze mieszamy ze sobą składniki.
przekładamy pasztet do podłużnej blaszki i pieczemy godzinę w średnio nagrzanym piekarniku