Pasztet z selera
m7
To napewno się wydaje dziwne ale ja też na początku byłam zaskoczona .Po upieczeniu jest rewelacyjny a w domu pachnie grzybami a nie selerem :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
780
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
39
gram
Tłuszcze
59
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
To napewno się wydaje dziwne ale ja też na początku byłam zaskoczona .Po upieczeniu jest rewelacyjny a w domu pachnie grzybami a nie selerem :)
8
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
2 kostka bulion grzybowy
1 kostka margaryna
1 szkl. woda
1 szkl. bułka tarta
4 szt. jaja l
2 szt. cebula
2 szt. seler
Przygotowanie
Seler obieramy i ścieramy na tarce .Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
seler, cebulę ,margarynę,wodę i bulion gotujemy godzinę- na papkę.
studzimy.
dodajemy 4 żółtka,bułkę tartą i pianę ubitą z 4 białek.Dodajemy do smaku sól,pieprz. Dobrze mieszamy ze sobą składniki.
przekładamy pasztet do podłużnej blaszki i pieczemy godzinę w średnio nagrzanym piekarniku
Wartości odżywcze na porcję
Energia
780
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
39
gram
Tłuszcze
59
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.