Pasztet z selera

m7
Pasztet z selera

0

0 / 0

To napewno się wydaje dziwne ale ja też na początku byłam zaskoczona .Po upieczeniu jest rewelacyjny a w domu pachnie grzybami a nie selerem :)

8

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

2 kostka bulion grzybowy

1 kostka margaryna

1 szkl. woda

1 szkl. bułka tarta

4 szt. jaja l

2 szt. cebula

2 szt. seler

Przygotowanie


1

Seler obieramy i ścieramy na tarce .Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.

2

seler, cebulę ,margarynę,wodę i bulion gotujemy godzinę- na papkę.

3

studzimy.

4

dodajemy 4 żółtka,bułkę tartą i pianę ubitą z 4 białek.Dodajemy do smaku sól,pieprz. Dobrze mieszamy ze sobą składniki.

5

przekładamy pasztet do podłużnej blaszki i pieczemy godzinę w średnio nagrzanym piekarniku

Wartości odżywcze na porcję


Energia

780

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

39

gram

Tłuszcze

59

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły