Example thumb
0

Składniki

100 Mililitrów
śmietana
200 Mililitrów
olej
15 Mililitrów
Koniak
10 Mililitrów
sos sojowy
1 Kilogram
Udziec z indyka
1 Kilogram
Udka z kurczaka
0.5 Kilograma
Wątróbki drobiowe
1 Szczypta
Imbir mielony
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Łyżeczki
masło
100 Gramów
Suszone grzyby
200 Gramów
Orzechy pistacjowe
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
pietruszka
3 Sztuki
cebula
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
liść laurowy
1 Sztuka
ziele angielskie
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Grzyby namoczyć. Pistacje obrać, wstępnie podgotować. Mięso ugotować wraz z jarzynami, grzybami (dajemy je wraz z wodą, w której się moczyły). Cebulę pokroić w talarki, zeszklić na tłuszczu a następnie dodać do nich wątróbkę, podsmażyć razem.
  2. Ugotowane, schłodzone mięso oddzielić od kości, zmielić wraz z wątróbką (2 razy). Dodać pistacje, imbir, śmietanę (36%), sos sojowy, sól, pieprz, świeżo startą gałkę muszkatołową, jajka. Wyrabiać masę dokładnie, przełożyć do foremek, piec 1,5 godziny w temp. 220.

Opis

Przepis pochodzi z programu podróże kulinarne roberta makłowicza

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!