2

Składniki

1 Kilogram
Udziec indyka bez skóry
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
100 Gramów
masło
10 Sztuk
pomidory suszone
4 Sztuki
jaja kurze całe
6 Sztuk
Pieprz zielony marynowany
2 Łyżki
kapary
3 Łyżki
bułka tarta
2 Łyżki
bazylia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotowane i wystudzone mięso wkładamy do malaksera.
  2. W trakcie rozdrabniania udźca dodajemy surowe jajka, roztopione masło, sól, pieprz i suszoną bazylią. Gdy mięso uzyska kremową konsystencję przekładamy masę do miski i mieszając łączymy ją z pociętymi suszonymi pomidorami, listkami świeżej bazylii, bułką tartą, ziarenkami kaparów i kilkoma ziarnami marynowanego zielonego pieprzu. Tak przygotowaną masę przekładamy do blaszki wyłożonej natłuszczonym papierem do pieczenia.
  3. Pasztet pieczemy przez 90 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
  4. Następnie gotowy pasztet schładzamy w lodówce.

Opis

Pyszny pasztet.

Podobne przepisy

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Sos pomidorowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos pomidorowy

Omlet z fetą

Przepis
Średni Do 15 min
Omlet z fetą

Puree z ciecierzycy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Puree z ciecierzycy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!