Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

uwielbiampl
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

2

0 / 0

Pyszny pasztet.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 kg udziec indyka bez skóry

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

100 g masło

10 szt. pomidory suszone

4 szt. jaja kurze całe

6 szt. pieprz zielony marynowany

2 łyżka kapary

3 łyżka bułka tarta

2 łyżka bazylia

Przygotowanie


1

Ugotowane i wystudzone mięso wkładamy do malaksera.

2

W trakcie rozdrabniania udźca dodajemy surowe jajka, roztopione masło, sól, pieprz i suszoną bazylią. Gdy mięso uzyska kremową konsystencję przekładamy masę do miski i mieszając łączymy ją z pociętymi suszonymi pomidorami, listkami świeżej bazylii, bułką tartą, ziarenkami kaparów i kilkoma ziarnami marynowanego zielonego pieprzu. Tak przygotowaną masę przekładamy do blaszki wyłożonej natłuszczonym papierem do pieczenia.

3

Pasztet pieczemy przez 90 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

4

Następnie gotowy pasztet schładzamy w lodówce.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

217

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

2

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły