Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

m7
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

0

0 / 0

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami - polecam!

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 kg udziec indyka bez skóry

1 szczyp. sól, pieprz

100 g masło

10 szt. pomidory suszone

6 szt. pieprz zielony marynowany

4 szt. jajko

2 łyżka kapary

2 łyżka bazylia

3 łyżka bułka tarta

Przygotowanie


1

Ugotowane i wystudzone mięso wkładam do malaksera.

2

W trakcie rozdrabniania udźca dodaję surowe jajka, roztopione masło sól, pieprz i suszoną bazylią.

3

Gdy mięso uzyska kremową konsystencję przekładam masę do miski i mieszając łączę ją z pociętymi suszonymi pomidorami, listkami świeżej bazylii, bułką tartą i ziarenkami kaparów i kilkoma ziarnami marynowanego zielonego pieprzu.

4

Tak przygotowaną masę przekładam do blaszki wyłożonej natłuszczonym papierem do pieczenia. Pasztet piekę przez 90 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

5

Po wystudzeniu i schłodzeniu w lodówce serwuję go.

6

Podałam go ozdobionego kaparami i pomidorkami koktajlowymi, cytryną i do tego był sos czosnkowy. Pasztet pyszny - polecam.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

217

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

2

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły