0

Składniki

1 Kilogram
Udziec indyka bez skóry
1 Szczypta
sól, pieprz
100 Gramów
masło
10 Sztuk
pomidory suszone
6 Sztuk
Pieprz zielony marynowany
4 Sztuki
jajko
2 Łyżki
kapary
2 Łyżki
bazylia
3 Łyżki
bułka tarta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotowane i wystudzone mięso wkładam do malaksera.
  2. W trakcie rozdrabniania udźca dodaję surowe jajka, roztopione masło sól, pieprz i suszoną bazylią.
  3. Gdy mięso uzyska kremową konsystencję przekładam masę do miski i mieszając łączę ją z pociętymi suszonymi pomidorami, listkami świeżej bazylii, bułką tartą i ziarenkami kaparów i kilkoma ziarnami marynowanego zielonego pieprzu.
  4. Tak przygotowaną masę przekładam do blaszki wyłożonej natłuszczonym papierem do pieczenia. Pasztet piekę przez 90 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
  5. Po wystudzeniu i schłodzeniu w lodówce serwuję go.
  6. Podałam go ozdobionego kaparami i pomidorkami koktajlowymi, cytryną i do tego był sos czosnkowy. Pasztet pyszny - polecam.

Opis

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami - polecam!

Podobne przepisy

Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Średni Do 1,5 godz
Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Domowe krakersy kminkowe

Łatwy Do 40 min
Domowe krakersy kminkowe

Muffiny kakaowe

Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Paszteciki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Tartinki z pastą z tuńczyka i ogórkami korniszonami

Łatwy Do 15 min
Tartinki z pastą z tuńczyka i ogórkami korniszonami

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Grillowane bruschetty z czosnkiem i pomidorami

Łatwy Do 15 min
Grillowane bruschetty z czosnkiem i pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!