0

Składniki

1 Kilogram
Udziec indyka bez skóry
1 Szczypta
sól, pieprz
100 Gramów
masło
10 Sztuk
pomidory suszone
6 Sztuk
Pieprz zielony marynowany
4 Sztuki
jajko
2 Łyżki
kapary
2 Łyżki
bazylia
3 Łyżki
bułka tarta
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ugotowane i wystudzone mięso wkładam do malaksera.
  2. W trakcie rozdrabniania udźca dodaję surowe jajka, roztopione masło sól, pieprz i suszoną bazylią.
  3. Gdy mięso uzyska kremową konsystencję przekładam masę do miski i mieszając łączę ją z pociętymi suszonymi pomidorami, listkami świeżej bazylii, bułką tartą i ziarenkami kaparów i kilkoma ziarnami marynowanego zielonego pieprzu.
  4. Tak przygotowaną masę przekładam do blaszki wyłożonej natłuszczonym papierem do pieczenia. Pasztet piekę przez 90 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
  5. Po wystudzeniu i schłodzeniu w lodówce serwuję go.
  6. Podałam go ozdobionego kaparami i pomidorkami koktajlowymi, cytryną i do tego był sos czosnkowy. Pasztet pyszny - polecam.

Opis

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami - polecam!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!