Pasztet z cukinii
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
uwielbiampl
![Pasztet z cukinii](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F205-1702057485717.jpeg&w=3840&q=75)
Szybki i prosty sposób na pasztet z cukinii.
2
0 / 0
Szybki i prosty sposób na pasztet z cukinii.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
200 g ser żółty
1 szkl. kasza lubella manna
2 szt. cukinia
3 szt. marchew
2 szt. jaja kurze całe
4 szt. ząbek czosnku
1 szt. cebula
0.50 szkl. płatki owsiane
Przygotowanie
Cukinię i marchewkę ścieramy na tarce na grubych oczkach, podsmażamy je na oleju, aby trochę zmiękły i dodajemy przyprawy.
Jak warzywa przestygną, dodajemy kaszę mannę, płatki, całe jajka i starty ser żółty. Wszystko delikatnie mieszamy i ewentualnie doprawiamy pieprzem i solą.
Formę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Na tak przygotowaną formę wykładamy masę na pasztet.
Pieczemy około godziny w temperaturze 170 stopni.
Pasztet można podawać z chlebem, chrzanem i sosami.