Pasztet z cukinii
uwielbiampl
Szybki i prosty sposób na pasztet z cukinii.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
194
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Szybki i prosty sposób na pasztet z cukinii.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
200 g ser żółty
1 szkl. kasza lubella manna
2 szt. cukinia
3 szt. marchew
2 szt. jaja kurze całe
4 szt. ząbek czosnku
1 szt. cebula
0.50 szkl. płatki owsiane
Przygotowanie
Cukinię i marchewkę ścieramy na tarce na grubych oczkach, podsmażamy je na oleju, aby trochę zmiękły i dodajemy przyprawy.
Jak warzywa przestygną, dodajemy kaszę mannę, płatki, całe jajka i starty ser żółty. Wszystko delikatnie mieszamy i ewentualnie doprawiamy pieprzem i solą.
Formę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Na tak przygotowaną formę wykładamy masę na pasztet.
Pieczemy około godziny w temperaturze 170 stopni.
Pasztet można podawać z chlebem, chrzanem i sosami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
194
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.