Pasztet z cukinii

uwielbiampl
Pasztet z cukinii

2

0 / 0

Szybki i prosty sposób na pasztet z cukinii.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szcz. pieprz

1 szcz. sól

200 g ser żółty

1 szkl. kasza lubella manna

2 szt. cukinia

3 szt. marchew

2 szt. jaja kurze całe

4 szt. ząbek czosnku

1 szt. cebula

0.50 szkl. płatki owsiane

Przygotowanie


1

Cukinię i marchewkę ścieramy na tarce na grubych oczkach, podsmażamy je na oleju, aby trochę zmiękły i dodajemy przyprawy.

2

Jak warzywa przestygną, dodajemy kaszę mannę, płatki, całe jajka i starty ser żółty. Wszystko delikatnie mieszamy i ewentualnie doprawiamy pieprzem i solą.

3

Formę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Na tak przygotowaną formę wykładamy masę na pasztet.

4

Pieczemy około godziny w temperaturze 170 stopni.

5

Pasztet można podawać z chlebem, chrzanem i sosami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły