Pasztet z cukinii
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
malg
![Pasztet z cukinii](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974151597.jpeg&w=3840&q=75)
Prosty przepis na bezmięsny pasztet z cukinii i marchewki.
2
0 / 0
Prosty przepis na bezmięsny pasztet z cukinii i marchewki.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szkl. kasza manna
2 szt. cukinia
3 szt. marchew
2 szt. jaja kurze całe
4 szt. ząbek czosnku
1 szt. cebula
20 dag. ser żółty
0.50 szkl. płatki owsiane
Przygotowanie
Cukinię i marchewkę zetrzeć na tartce na grubych oczkach, podsmażyć je na oleju, aby trochę zmiękły. Dodać przyprawy.
Jak warzywa przestygną, dodać kaszę mannę, płatki, całe jajka i starty ser żółty. Wszystko delikatnie wymieszać i ewentualnie doprawić pieprzem i solą.
Formę posmarować masłem i wysypać bułką tartą. Na tak przygotowaną formę wyłożyć masę na pasztet.
Piec około godziny w temperaturze 170 stopni.
Pasztet można podawać z chlebem, chrzanem i sosami.