Pasztet z cukinii

malg
Pasztet z cukinii

2

0 / 0

Prosty przepis na bezmięsny pasztet z cukinii i marchewki.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

1 szkl. kasza manna

2 szt. cukinia

3 szt. marchew

2 szt. jaja kurze całe

4 szt. ząbek czosnku

1 szt. cebula

20 dek. ser żółty

0.50 szkl. płatki owsiane

Przygotowanie


1

Cukinię i marchewkę zetrzeć na tartce na grubych oczkach, podsmażyć je na oleju, aby trochę zmiękły. Dodać przyprawy.

2

Jak warzywa przestygną, dodać kaszę mannę, płatki, całe jajka i starty ser żółty. Wszystko delikatnie wymieszać i ewentualnie doprawić pieprzem i solą.

3

Formę posmarować masłem i wysypać bułką tartą. Na tak przygotowaną formę wyłożyć masę na pasztet.

4

Piec około godziny w temperaturze 170 stopni.

5

Pasztet można podawać z chlebem, chrzanem i sosami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły