Pasztet sojowy
mariola85
Ten pasztet posmakuje nie tylko zwolennikom diety wegetariańskiej.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1703
kcal
Białka
128
gram
Węglowodany
109
gram
Tłuszcze
83
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ten pasztet posmakuje nie tylko zwolennikom diety wegetariańskiej.
11
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 łyżecz. kurkuma
1 łyżecz. curry
1 łyżecz. pieprz cayenne
1 łyżecz. sól, pieprz
0.50 szkl. len nasiona
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. cebula
4 szt. jaja kurze całe
3 łyżka olej
2 opak. soja sucha
Przygotowanie
Soje zalewamy wodą, odstawiamy na noc. Następnie gotujemy do miękkości.
Warzywa obieramy, cebule kroimy w drobną kostkę. Pietruszką, marchewkę, seler trzemy na tarce, podsmażamy na oleju, podlewamy wodą i dusimy.
Ugotowaną soję miksujemy z częścią wody i jajami.
Dodajemy ostudzone warzywa.
Spód formy smarujemy olejem, wysypujemy siemieniem, nakładamy masę i wyrównujemy.
Wierzch pasztetu posypujemy pozostałym siemieniem. Pieczemy około godziny w temp. 180 stopni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1703
kcal
Białka
128
gram
Węglowodany
109
gram
Tłuszcze
83
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.