Pasztet sojowy

mariola85
Pasztet sojowy

0

0 / 0

Ten pasztet posmakuje nie tylko zwolennikom diety wegetariańskiej.

11

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 łyżecz. kurkuma

1 łyżecz. curry

1 łyżecz. pieprz cayenne

1 łyżecz. sól, pieprz

0.50 szkl. len nasiona

2 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. cebula

4 szt. jaja kurze całe

3 łyżka olej

2 opak. soja sucha

Przygotowanie


1

Soje zalewamy wodą, odstawiamy na noc. Następnie gotujemy do miękkości.

2

Warzywa obieramy, cebule kroimy w drobną kostkę. Pietruszką, marchewkę, seler trzemy na tarce, podsmażamy na oleju, podlewamy wodą i dusimy.

3

Ugotowaną soję miksujemy z częścią wody i jajami.

4

Dodajemy ostudzone warzywa.

5

Spód formy smarujemy olejem, wysypujemy siemieniem, nakładamy masę i wyrównujemy.

6

Wierzch pasztetu posypujemy pozostałym siemieniem. Pieczemy około godziny w temp. 180 stopni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1703

kcal

Białka

128

gram

Węglowodany

109

gram

Tłuszcze

83

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły