Pasztet sojowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
mariola85
![Pasztet sojowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973519041.jpeg&w=3840&q=75)
Ten pasztet posmakuje nie tylko zwolennikom diety wegetariańskiej.
0
0 / 0
Ten pasztet posmakuje nie tylko zwolennikom diety wegetariańskiej.
11
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 łyżecz. kurkuma
1 łyżecz. curry
1 łyżecz. pieprz cayenne
1 łyżecz. sól, pieprz
0.50 szkl. len nasiona
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. cebula
4 szt. jaja kurze całe
3 łyżka olej
2 opak. soja sucha
Przygotowanie
Soje zalewamy wodą, odstawiamy na noc. Następnie gotujemy do miękkości.
Warzywa obieramy, cebule kroimy w drobną kostkę. Pietruszką, marchewkę, seler trzemy na tarce, podsmażamy na oleju, podlewamy wodą i dusimy.
Ugotowaną soję miksujemy z częścią wody i jajami.
Dodajemy ostudzone warzywa.
Spód formy smarujemy olejem, wysypujemy siemieniem, nakładamy masę i wyrównujemy.
Wierzch pasztetu posypujemy pozostałym siemieniem. Pieczemy około godziny w temp. 180 stopni.