Pasztet domowy

m7
Pasztet domowy

0

0 / 0

Na kanapki- świetna alternatywa do wędliny.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

750 rosół drobiowy

1 kg mięso drobiowe

1 łyżecz. sól, pieprz

1 szkl. kasza manna

4 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

3 szt. cebula

1 szt. jajko

5 dag. słonina

0.50 szt. wieprzowina

Przygotowanie


1

Łebek i korpusy należy umyć i wraz z marchewką i pietruszką ugotować do miękkości w delikatnie osolonej wodzie( przez około 1,5 godziny).

2

Korpusy i warzywa wyjąć nieco wcześniej, łebek musi gotować się dłużej.

3

Do 750 ml rosołu z gotowania należy wsypać kaszę manną i ugotować( powinna spęcznieć). Cebulę obrać, drobno posiekać i poddusić na słonince. Mięso oddzielić od kości.

4

Wszystkie składniki zemleć dwukrotnie przez maszynkę do mielenia mięsa.

5

Do masy wbić dwa całe jajka, dodać sól, pieprz. Masę wymieszać z gęstą kaszą manną, wykładać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę( lub dwie keksówki).

6

Pasztet piec w temperaturze przez ponad 60 minut, wszystko zależy od piekarnika.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1429

kcal

Białka

122

gram

Węglowodany

111

gram

Tłuszcze

50

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły