0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
marchew
4 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
bułka tarta
50 Dekagramów
Wieprzowina
50 Dekagramów
Wątróbka kurczaka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wieprzowinę myjemy, zalewamy zimną wodą.
  2. Cebulę oraz marchewkę obieramy.
  3. Do wieprzowiny dodajemy jedną cebulę, marchew oraz przyprawy. Całość gotujemy na małym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie.
  4. Następnie wyjmujemy je i osączamy.
  5. Do gotującego się wywaru wrzucamy opłukaną wątróbkę oraz drugą cebulę.
  6. Gotujemy je 5-10 minut, wyjmujemy, osączamy.
  7. Następnie mięso, wątróbkę i osączone warzywa przepuszczamy przez maszynkę do mielenia.
  8. Do mięsa dodajemy żółtka oraz przyprawy, dokładnie mieszamy. Z białek ubijamy pianę, delikatnie łączymy z masą mięsną.
  9. Wąską blaszkę natłuszczamy, wysypujemy bułką tartą. Przekładamy do niej masę mięsną. Pieczemy około 1, 5 godziny w temp. 180*c.

Opis

Pyszny pasztet

Podobne przepisy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!