Pasztet

m7
Pasztet

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszny pasztet

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

2 szt. cebula

1 szt. marchew

4 szt. jaja kurze całe

2 łyżka bułka tarta

50 dag. wieprzowina

50 dag. wątróbka kurczaka

Przygotowanie


Wieprzowinę myjemy, zalewamy zimną wodą.

Cebulę oraz marchewkę obieramy.

Do wieprzowiny dodajemy jedną cebulę, marchew oraz przyprawy. Całość gotujemy na małym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie.

Następnie wyjmujemy je i osączamy.

Do gotującego się wywaru wrzucamy opłukaną wątróbkę oraz drugą cebulę.

Gotujemy je 5-10 minut, wyjmujemy, osączamy.

Następnie mięso, wątróbkę i osączone warzywa przepuszczamy przez maszynkę do mielenia.

Do mięsa dodajemy żółtka oraz przyprawy, dokładnie mieszamy. Z białek ubijamy pianę, delikatnie łączymy z masą mięsną.

Wąską blaszkę natłuszczamy, wysypujemy bułką tartą. Przekładamy do niej masę mięsną. Pieczemy około 1, 5 godziny w temp. 180*c.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

197

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły