0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
marchew
4 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
bułka tarta
50 Dekagramów
Wieprzowina
50 Dekagramów
Wątróbka kurczaka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wieprzowinę myjemy, zalewamy zimną wodą.
  2. Cebulę oraz marchewkę obieramy.
  3. Do wieprzowiny dodajemy jedną cebulę, marchew oraz przyprawy. Całość gotujemy na małym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie.
  4. Następnie wyjmujemy je i osączamy.
  5. Do gotującego się wywaru wrzucamy opłukaną wątróbkę oraz drugą cebulę.
  6. Gotujemy je 5-10 minut, wyjmujemy, osączamy.
  7. Następnie mięso, wątróbkę i osączone warzywa przepuszczamy przez maszynkę do mielenia.
  8. Do mięsa dodajemy żółtka oraz przyprawy, dokładnie mieszamy. Z białek ubijamy pianę, delikatnie łączymy z masą mięsną.
  9. Wąską blaszkę natłuszczamy, wysypujemy bułką tartą. Przekładamy do niej masę mięsną. Pieczemy około 1, 5 godziny w temp. 180*c.

Opis

Pyszny pasztet

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!