0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
marchew
4 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
bułka tarta
50 Dekagramów
Wieprzowina
50 Dekagramów
Wątróbka kurczaka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wieprzowinę myjemy, zalewamy zimną wodą.
  2. Cebulę oraz marchewkę obieramy.
  3. Do wieprzowiny dodajemy jedną cebulę, marchew oraz przyprawy. Całość gotujemy na małym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie.
  4. Następnie wyjmujemy je i osączamy.
  5. Do gotującego się wywaru wrzucamy opłukaną wątróbkę oraz drugą cebulę.
  6. Gotujemy je 5-10 minut, wyjmujemy, osączamy.
  7. Następnie mięso, wątróbkę i osączone warzywa przepuszczamy przez maszynkę do mielenia.
  8. Do mięsa dodajemy żółtka oraz przyprawy, dokładnie mieszamy. Z białek ubijamy pianę, delikatnie łączymy z masą mięsną.
  9. Wąską blaszkę natłuszczamy, wysypujemy bułką tartą. Przekładamy do niej masę mięsną. Pieczemy około 1, 5 godziny w temp. 180*c.

Opis

Pyszny pasztet

Podobne przepisy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 20 min.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!