Pasztet

m7
Pasztet

0

0 / 0

Pyszny pasztet

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

2 szt. cebula

1 szt. marchew

4 szt. jaja kurze całe

2 łyżka bułka tarta

50 dek. wieprzowina

50 dek. wątróbka kurczaka

Przygotowanie


1

Wieprzowinę myjemy, zalewamy zimną wodą.

2

Cebulę oraz marchewkę obieramy.

3

Do wieprzowiny dodajemy jedną cebulę, marchew oraz przyprawy. Całość gotujemy na małym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie.

4

Następnie wyjmujemy je i osączamy.

5

Do gotującego się wywaru wrzucamy opłukaną wątróbkę oraz drugą cebulę.

6

Gotujemy je 5-10 minut, wyjmujemy, osączamy.

7

Następnie mięso, wątróbkę i osączone warzywa przepuszczamy przez maszynkę do mielenia.

8

Do mięsa dodajemy żółtka oraz przyprawy, dokładnie mieszamy. Z białek ubijamy pianę, delikatnie łączymy z masą mięsną.

9

Wąską blaszkę natłuszczamy, wysypujemy bułką tartą. Przekładamy do niej masę mięsną. Pieczemy około 1, 5 godziny w temp. 180*c.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły