0

Składniki

1 Kilogram
mięso wieprzowe
1 Szczypta
liść laurowy
1 Szczypta
ziele angielskie
1 Szczypta
seler
1 Szczypta
cebula
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
20 Dekagramów
Wątroba wieprzowa
75 Dekagramów
boczek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. wszystkie składniki zemleć 3 razy przez maszynkę,
  2. dodać żółtka pieprz, gałkę muszkatołową
  3. wymieszać dobrze
  4. na koniec dodać dobrze ubite na sztywno białka
  5. wysmarować i posypać bułką tartą formę
  6. wykładamy pasztet na formę ubijając
  7. na wierzch posypujemy bułkę tartą
  8. piec ok 40 min

Opis

Pasztet

Podobne przepisy

Babeczki po męsku

Łatwy Do 40 min.

Jajka faszerowane pieczarkami

Łatwy Do 1 godz.

Paszteciki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz.

Śledź ze śliwką

Łatwy Do 20 min.

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz.

Domowe krakersy kminkowe

Łatwy Do 40 min.

Mini burgery

Łatwy Do 3 godz.

Muffiny kakaowe

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!