0

Składniki

1 Kilogram
mięso wieprzowe
1 Szczypta
liść laurowy
1 Szczypta
ziele angielskie
1 Szczypta
seler
1 Szczypta
cebula
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
20 Dekagramów
Wątroba wieprzowa
75 Dekagramów
boczek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. wszystkie składniki zemleć 3 razy przez maszynkę,
  2. dodać żółtka pieprz, gałkę muszkatołową
  3. wymieszać dobrze
  4. na koniec dodać dobrze ubite na sztywno białka
  5. wysmarować i posypać bułką tartą formę
  6. wykładamy pasztet na formę ubijając
  7. na wierzch posypujemy bułkę tartą
  8. piec ok 40 min

Opis

Pasztet

Podobne przepisy

Babeczki po męsku

Łatwy Do 40 min
Babeczki po męsku

Łosoś w galarecie z warzywami

Średni Do 2 godz
Łosoś w galarecie z warzywami

Jajka faszerowane pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Jajka faszerowane pieczarkami

Paszteciki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Śledź ze śliwką

Łatwy Do 15 min
Śledź ze śliwką

Tatar wołowy z cebulką i ogórkiem kiszonym

Łatwy Do 40 min
Tatar wołowy z cebulką i ogórkiem kiszonym

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!