Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
mięso wieprzowe
1 Szczypta
liść laurowy
1 Szczypta
ziele angielskie
1 Szczypta
seler
1 Szczypta
cebula
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
20 Dekagramów
Wątroba wieprzowa
75 Dekagramów
boczek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. wszystkie składniki zemleć 3 razy przez maszynkę,
  2. dodać żółtka pieprz, gałkę muszkatołową
  3. wymieszać dobrze
  4. na koniec dodać dobrze ubite na sztywno białka
  5. wysmarować i posypać bułką tartą formę
  6. wykładamy pasztet na formę ubijając
  7. na wierzch posypujemy bułkę tartą
  8. piec ok 40 min

Opis

Pasztet

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!