0

Składniki

1 Kilogram
mięso wieprzowe
1 Szczypta
liść laurowy
1 Szczypta
ziele angielskie
1 Szczypta
seler
1 Szczypta
cebula
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
20 Dekagramów
Wątroba wieprzowa
75 Dekagramów
boczek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. wszystkie składniki zemleć 3 razy przez maszynkę,
  2. dodać żółtka pieprz, gałkę muszkatołową
  3. wymieszać dobrze
  4. na koniec dodać dobrze ubite na sztywno białka
  5. wysmarować i posypać bułką tartą formę
  6. wykładamy pasztet na formę ubijając
  7. na wierzch posypujemy bułkę tartą
  8. piec ok 40 min

Opis

Pasztet

Podobne przepisy

Galareta drobiowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Galareta drobiowa

Kulebiak z kapustą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kulebiak z kapustą

Smażone pierożki ze świątecznym farszem

Przepis
Średni Do 3 godz
Smażone pierożki ze świątecznym farszem

Śledzie w occie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Śledzie w occie

Swojska kaszanka

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Swojska kaszanka

Łosoś w galarecie z warzywami

Przepis
Średni Do 2 godz
Łosoś w galarecie z warzywami

Babeczki po męsku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babeczki po męsku

Karkówka do chleba

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Karkówka do chleba

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!