0

Składniki

1 Kilogram
mięso wieprzowe
1 Szczypta
liść laurowy
1 Szczypta
ziele angielskie
1 Szczypta
seler
1 Szczypta
cebula
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
20 Dekagramów
Wątroba wieprzowa
75 Dekagramów
boczek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. wszystkie składniki zemleć 3 razy przez maszynkę,
  2. dodać żółtka pieprz, gałkę muszkatołową
  3. wymieszać dobrze
  4. na koniec dodać dobrze ubite na sztywno białka
  5. wysmarować i posypać bułką tartą formę
  6. wykładamy pasztet na formę ubijając
  7. na wierzch posypujemy bułkę tartą
  8. piec ok 40 min

Opis

Pasztet

Podobne przepisy

Galareta drobiowa

Średni Do 3 godz
Galareta drobiowa

Babeczki po męsku

Łatwy Do 40 min
Babeczki po męsku

Łosoś w galarecie z warzywami

Średni Do 2 godz
Łosoś w galarecie z warzywami

Jajka faszerowane pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Jajka faszerowane pieczarkami

Naturesy z hummusem

Łatwy Do 15 min
Naturesy z hummusem

Niskokaloryczne warzywne wrapy z otrębami, rukolą i ketchup...

Łatwy Do 40 min
Niskokaloryczne warzywne wrapy z otrębami, rukolą i ketchup...

Paszteciki z kapustą i grzybami

Średni Do 1,5 godz
Paszteciki z kapustą i grzybami

Paszteciki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!