0

Składniki

1 Kilogram
Wołowiny chudej
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
5 Sztuk
Jaj
3 Sztuki
Bułki pszenne zwykłe
75 Dekagramów
Wątróbka z kurczaka
75 Dekagramów
Boczek bez kości
30 Dekagramów
Cebuli
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotować do miękkości wołowinę i boczek, cebulę zarumienić na tłuszczu a wątrubkę sparzyć wrzątkiem.
  2. Bułeczki zmoczyć i odsączyć, wszystkie składniki razem zmielić maszynką do mięsa, dodać jaja i przyprawy potem wszystko wymieszać
  3. Piec około godziny w temp 180 stopni

Opis

Idealny zarówno do świerzego pieczywa jak i jako przystawka do wykwintnej kolacji

Podobne przepisy

Babeczki po męsku

Łatwy Do 40 min.

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz.

Domowe krakersy kminkowe

Łatwy Do 40 min.

Jajka faszerowane pieczarkami

Łatwy Do 1 godz.

Mini burgery

Łatwy Do 3 godz.

Muffiny kakaowe

Łatwy Do 1 godz.

Paluszki miotełki

Łatwy Do 20 min.

Paszteciki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!