0

Składniki

1 Kilogram
Wołowiny chudej
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
5 Sztuk
Jaj
3 Sztuki
Bułki pszenne zwykłe
75 Dekagramów
Wątróbka z kurczaka
75 Dekagramów
Boczek bez kości
30 Dekagramów
Cebuli
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotować do miękkości wołowinę i boczek, cebulę zarumienić na tłuszczu a wątrubkę sparzyć wrzątkiem.
  2. Bułeczki zmoczyć i odsączyć, wszystkie składniki razem zmielić maszynką do mięsa, dodać jaja i przyprawy potem wszystko wymieszać
  3. Piec około godziny w temp 180 stopni

Opis

Idealny zarówno do świerzego pieczywa jak i jako przystawka do wykwintnej kolacji

Podobne przepisy

Babeczki po męsku

Łatwy Do 40 min
Babeczki po męsku

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Domowe krakersy kminkowe

Łatwy Do 40 min
Domowe krakersy kminkowe

Jajka faszerowane pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Jajka faszerowane pieczarkami

Kanapka z półgęskiem z ogórkami

Łatwy Do 40 min
Kanapka z półgęskiem z ogórkami

Łosoś w galarecie z warzywami

Średni Do 2 godz
Łosoś w galarecie z warzywami

Mini burgery

Łatwy Do 3 godz
Mini burgery

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!