0

Składniki

1 Kilogram
Wołowiny chudej
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
5 Sztuk
Jaj
3 Sztuki
Bułki pszenne zwykłe
75 Dekagramów
Wątróbka z kurczaka
75 Dekagramów
Boczek bez kości
30 Dekagramów
Cebuli
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotować do miękkości wołowinę i boczek, cebulę zarumienić na tłuszczu a wątrubkę sparzyć wrzątkiem.
  2. Bułeczki zmoczyć i odsączyć, wszystkie składniki razem zmielić maszynką do mięsa, dodać jaja i przyprawy potem wszystko wymieszać
  3. Piec około godziny w temp 180 stopni

Opis

Idealny zarówno do świerzego pieczywa jak i jako przystawka do wykwintnej kolacji

Podobne przepisy

FIT sałatka z paluszkowymi piłeczkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
FIT sałatka z paluszkowymi piłeczkami

Przysmaki z grilla okraszone nutą pomidorowego szaleństwa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Przysmaki z grilla okraszone nutą pomidorowego szaleństwa

Bakłażan smażony w panierce

Przepis
Łatwy Do 15 min
Bakłażan smażony w panierce

Dorsz w galarecie

Przepis
Średni Do 40 min
Dorsz w galarecie

Galareta drobiowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Galareta drobiowa

Karkówka do chleba

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Karkówka do chleba

Kulebiak z kapustą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kulebiak z kapustą

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!