Pasztet
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pasztet](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986925651.jpeg&w=3840&q=75)
Idealny zarówno do świerzego pieczywa jak i jako przystawka do wykwintnej kolacji
0
0 / 0
Idealny zarówno do świerzego pieczywa jak i jako przystawka do wykwintnej kolacji
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg wołowiny chudej
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
5 szt. jaj
3 szt. bułki pszenne zwykłe
75 dag. wątróbka z kurczaka
75 dag. boczek bez kości
30 dag. cebuli
Przygotowanie
1
Ugotować do miękkości wołowinę i boczek, cebulę zarumienić na tłuszczu a wątrubkę sparzyć wrzątkiem.
2
Bułeczki zmoczyć i odsączyć, wszystkie składniki razem zmielić maszynką do mięsa, dodać jaja i przyprawy potem wszystko wymieszać
3
Piec około godziny w temp 180 stopni