0

Składniki

1 Kilogram
Wołowiny chudej
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
5 Sztuk
Jaj
3 Sztuki
Bułki pszenne zwykłe
75 Dekagramów
Wątróbka z kurczaka
75 Dekagramów
Boczek bez kości
30 Dekagramów
Cebuli
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotować do miękkości wołowinę i boczek, cebulę zarumienić na tłuszczu a wątrubkę sparzyć wrzątkiem.
  2. Bułeczki zmoczyć i odsączyć, wszystkie składniki razem zmielić maszynką do mięsa, dodać jaja i przyprawy potem wszystko wymieszać
  3. Piec około godziny w temp 180 stopni

Opis

Idealny zarówno do świerzego pieczywa jak i jako przystawka do wykwintnej kolacji

Podobne przepisy

BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Średni Do 40 min
BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Babeczki po męsku

Łatwy Do 40 min
Babeczki po męsku

Batony musli z ryżem i żurawiną

Średni Do 40 min
Batony musli z ryżem i żurawiną

Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Łatwy Do 40 min
Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Chrupiące kulki serowe z ketchupem

Łatwy Do 40 min
Chrupiące kulki serowe z ketchupem

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Domowe krakersy kminkowe

Łatwy Do 40 min
Domowe krakersy kminkowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!