Pasztet

m7
Pasztet

Średnia 0 / 0

Oceń!

Idealny zarówno do świerzego pieczywa jak i jako przystawka do wykwintnej kolacji

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg wołowiny chudej

1 szczyp. przyprawa typu vegeta

5 szt. jaj

3 szt. bułki pszenne zwykłe

75 dag. wątróbka z kurczaka

75 dag. boczek bez kości

30 dag. cebuli

Przygotowanie


Ugotować do miękkości wołowinę i boczek, cebulę zarumienić na tłuszczu a wątrubkę sparzyć wrzątkiem.

Bułeczki zmoczyć i odsączyć, wszystkie składniki razem zmielić maszynką do mięsa, dodać jaja i przyprawy potem wszystko wymieszać

Piec około godziny w temp 180 stopni

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2075

kcal

Białka

113

gram

Węglowodany

28

gram

Tłuszcze

166

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły