Pasztet
m7
Idealny zarówno do świerzego pieczywa jak i jako przystawka do wykwintnej kolacji
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2075
kcal
Białka
113
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
166
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Idealny zarówno do świerzego pieczywa jak i jako przystawka do wykwintnej kolacji
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg wołowiny chudej
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
5 szt. jaj
3 szt. bułki pszenne zwykłe
75 dag. wątróbka z kurczaka
75 dag. boczek bez kości
30 dag. cebuli
Przygotowanie
Ugotować do miękkości wołowinę i boczek, cebulę zarumienić na tłuszczu a wątrubkę sparzyć wrzątkiem.
Bułeczki zmoczyć i odsączyć, wszystkie składniki razem zmielić maszynką do mięsa, dodać jaja i przyprawy potem wszystko wymieszać
Piec około godziny w temp 180 stopni
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2075
kcal
Białka
113
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
166
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.