Paszteciki z pieczarkami i kapustą kiszoną

kontakt_2
Paszteciki z pieczarkami i kapustą kiszoną

0

3.7 / 18

Paszteciki smakują znakomicie z aromatycznym barszczem jak i same podane z ketchupem. Są wypełnione po brzegi aromatycznymi pieczarkami, które idealnie współgrają z chrupiącym i lekkim ciastem francuskim.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szt. ciasto francuskie

400 g kapusta kiszona

150 g pieczarki

2 szt. cebula

1 łyżka olej rzepakowy

0.50 łyżeczka sól

1 łyżeczka papryka słodka mielona

1 łyżeczka kminek mielony

1 szcz. pieprz czarny

1 szt. liść laurowy

1 szt. jajko

5 łyżka ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


1

Kapustę gotujemy z liściem laurowym do miękkości. Odcedzamy i drobno kroimy.

2

Na patelni rozgrzewamy olej. Cebulę i pieczarki drobno kroimy. Przekładamy na patelnię. Doprawiamy solą. Smażymy do momentu aż woda odparuje. Pieczarki i cebulę mieszamy z kapustą i ketchupem. Doprawiamy papryką słodką, kminkiem i pieprzem czarnym.

3

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Rozwijamy arkusz ciasta francuskiego. Nakładamy połowę farszu. Zawijamy rulon i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy na blaszkę. Czynność powtarzamy z drugim arkuszem.

4

Paszteciki smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy dodatkowo kminkiem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pieczemy ok. 15 min.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły