Paszteciki z pieczarkami i kapustą kiszoną

kontakt_2
Paszteciki z pieczarkami i kapustą kiszoną

0

3.7 / 18

Paszteciki smakują znakomicie z aromatycznym barszczem jak i same podane z ketchupem. Są wypełnione po brzegi aromatycznymi pieczarkami, które idealnie współgrają z chrupiącym i lekkim ciastem francuskim.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szt. ciasto francuskie

400 g kapusta kiszona

150 g pieczarki

2 szt. cebula

1 łyżka olej rzepakowy

0.50 łyżecz. sól

1 łyżecz. papryka słodka mielona

1 łyżecz. kminek mielony

1 szczyp. pieprz czarny

1 szt. liść laurowy

1 szt. jajko

5 łyżka ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


1

Kapustę gotujemy z liściem laurowym do miękkości. Odcedzamy i drobno kroimy.

2

Na patelni rozgrzewamy olej. Cebulę i pieczarki drobno kroimy. Przekładamy na patelnię. Doprawiamy solą. Smażymy do momentu aż woda odparuje. Pieczarki i cebulę mieszamy z kapustą i ketchupem. Doprawiamy papryką słodką, kminkiem i pieprzem czarnym.

3

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Rozwijamy arkusz ciasta francuskiego. Nakładamy połowę farszu. Zawijamy rulon i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy na blaszkę. Czynność powtarzamy z drugim arkuszem.

4

Paszteciki smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy dodatkowo kminkiem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pieczemy ok. 15 min.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

836

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

76

gram

Tłuszcze

49

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły