Paszteciki z mięsem w naleśnikach

m7

Paszteciki na szybko w naleśnikach.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
266
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Paszteciki na szybko w naleśnikach.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. pieprz ziołowy
1 szczyp. sól
200 g wołowina
200 g wieprzowina bez kości
8 szt. nalesniki
1 szt. bułka
1 szt. cebula
2 łyżka smalec
Przygotowanie
Wieprzowinę ugotować, oddzielić od kości. Mięso wołowe umyć, ugotować razem z przyprawami w małej ilości wody. Namoczoną bułkę zemleć w maszynce razem z mięsem wołowym i wieprzowym, dodać sól i dokładnie wymieszać. Mięsa połączyć z usmażoną cebulą, dodać pieprz i wymieszać. Przygotować naleśniki. Na każdy naleśnik położyć nadzienie i tak zwinąć, aby powstał prostokątny pasztecik. Zawinięte naleśniki podsmażyć na gorącym tłuszczu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
266
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.