Paszteciki z mięsem w naleśnikach

m7
Paszteciki z mięsem w naleśnikach

1

0 / 0

Paszteciki na szybko w naleśnikach.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szczyp. pieprz ziołowy

1 szczyp. sól

200 g wołowina

200 g wieprzowina bez kości

8 szt. nalesniki

1 szt. bułka

1 szt. cebula

2 łyżka smalec

Przygotowanie


1

Wieprzowinę ugotować, oddzielić od kości. Mięso wołowe umyć, ugotować razem z przyprawami w małej ilości wody. Namoczoną bułkę zemleć w maszynce razem z mięsem wołowym i wieprzowym, dodać sól i dokładnie wymieszać. Mięsa połączyć z usmażoną cebulą, dodać pieprz i wymieszać. Przygotować naleśniki. Na każdy naleśnik położyć nadzienie i tak zwinąć, aby powstał prostokątny pasztecik. Zawinięte naleśniki podsmażyć na gorącym tłuszczu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

266

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

18

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły