Paszteciki z mięsem w naleśnikach

m7
Paszteciki z mięsem w naleśnikach

1

0 / 0

Paszteciki na szybko w naleśnikach.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szczyp. pieprz ziołowy

1 szczyp. sól

200 g wołowina

200 g wieprzowina bez kości

8 szt. nalesniki

1 szt. bułka

1 szt. cebula

2 łyżka smalec

Przygotowanie


1

Wieprzowinę ugotować, oddzielić od kości. Mięso wołowe umyć, ugotować razem z przyprawami w małej ilości wody. Namoczoną bułkę zemleć w maszynce razem z mięsem wołowym i wieprzowym, dodać sól i dokładnie wymieszać. Mięsa połączyć z usmażoną cebulą, dodać pieprz i wymieszać. Przygotować naleśniki. Na każdy naleśnik położyć nadzienie i tak zwinąć, aby powstał prostokątny pasztecik. Zawinięte naleśniki podsmażyć na gorącym tłuszczu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły