Paszteciki z mięsem w naleśnikach
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Paszteciki z mięsem w naleśnikach](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973781475.jpeg&w=3840&q=75)
Paszteciki na szybko w naleśnikach.
1
0 / 0
Paszteciki na szybko w naleśnikach.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. pieprz ziołowy
1 szczyp. sól
200 g wołowina
200 g wieprzowina bez kości
8 szt. nalesniki
1 szt. bułka
1 szt. cebula
2 łyżka smalec
Przygotowanie
1
Wieprzowinę ugotować, oddzielić od kości. Mięso wołowe umyć, ugotować razem z przyprawami w małej ilości wody. Namoczoną bułkę zemleć w maszynce razem z mięsem wołowym i wieprzowym, dodać sól i dokładnie wymieszać. Mięsa połączyć z usmażoną cebulą, dodać pieprz i wymieszać. Przygotować naleśniki. Na każdy naleśnik położyć nadzienie i tak zwinąć, aby powstał prostokątny pasztecik. Zawinięte naleśniki podsmażyć na gorącym tłuszczu.