Paszteciki z mięsem, kapustą i cebulką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Paszteciki z mięsem, kapustą i cebulką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1877-1702057603584.jpeg&w=3840&q=75)
Paszteciki z mięsem, kapustą i cebulką np. do barszczu.
0
0 / 0
Paszteciki z mięsem, kapustą i cebulką np. do barszczu.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
30 porcji
Składniki
1 kg kapusta kiszona
1 kg łopatka wołowa
0.50 kg lubella mąka puszysta uniwersalna
0.75 szkl. śmietana
3 szt. jajko
1 szt. margaryna zwykła
3 szt. cebula
1 szt. sól, pieprz
5 dag. drożdże
Przygotowanie
Mąkę, margarynę, 2 jajka, sól oraz drożdże rozrobione w śmietanie zagnieść, na jednolitą masę. Ciasto rozwałkować a następnie wyciąć prostokąty ok. 4x8 cm.
Mięso ugotować. Gotowe zmielić. Kapustę przelać wodą, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulkę pokroić w piórka. Wszystko smażyć i doprawić do smaku. Gotowy farsz nałożyć na ciasto a następnie zwinąć i dokładnie zlepić. Gotowe paszteciki układać na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem i smarować jajkiem. Piec ok. 30 min w temp. 180'C, aż się ładnie zarumienią.