Paszteciki z mięsem, kapustą i cebulką

m7
Paszteciki z mięsem, kapustą i cebulką

0

0 / 0

Paszteciki z mięsem, kapustą i cebulką np. do barszczu.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

1 kg kapusta kiszona

1 kg łopatka wołowa

0.50 kg lubella mąka puszysta uniwersalna

0.75 szkl. śmietana

3 szt. jajko

1 szt. margaryna zwykła

3 szt. cebula

1 szt. sól, pieprz

5 dag. drożdże

Przygotowanie


1

Mąkę, margarynę, 2 jajka, sól oraz drożdże rozrobione w śmietanie zagnieść, na jednolitą masę. Ciasto rozwałkować a następnie wyciąć prostokąty ok. 4x8 cm.

2

Mięso ugotować. Gotowe zmielić. Kapustę przelać wodą, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulkę pokroić w piórka. Wszystko smażyć i doprawić do smaku. Gotowy farsz nałożyć na ciasto a następnie zwinąć i dokładnie zlepić. Gotowe paszteciki układać na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem i smarować jajkiem. Piec ok. 30 min w temp. 180'C, aż się ładnie zarumienią.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły