Paszteciki z mięsem i papryką

m7
Paszteciki z mięsem i papryką

1

0 / 0

Jak dla mnie rewelacja.. Sami sprawdźcie.. Smacznego ;)

11

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

2 szt. żółtko

0.50 szt. papryka czerwona

0.50 szt. pietruszka

2 łyżka śmietana

2 łyżka olej

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

50 dek. lubella mąka puszysta uniwersalna

25 dek. masło

30 dek. mięso indycze

Przygotowanie


1

Masło posiekać z mąką, dodać żółtka, śmietanę i szczyptę soli, zarobić kruche ciasto, schłodzić.

2

Mięso pokroić w kosteczkę, obsmażyć, dodać paprykę, poddusić, wymieszać z natką i koncentratem, przesmażyć i przyprawić.

3

Ciasto cienko rozwałkować, wyciąć z niego krążki (jak na pierogi). Na jednym krążku położyć farsz, przykryć drugim i zlepić brzegi. Piec około 40 minut w 200 stopniach

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły