Paszteciki z mięsem i papryką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Paszteciki z mięsem i papryką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986855001.jpeg&w=3840&q=75)
Jak dla mnie rewelacja.. Sami sprawdźcie.. Smacznego ;)
1
0 / 0
Jak dla mnie rewelacja.. Sami sprawdźcie.. Smacznego ;)
11
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 szt. żółtko
0.50 szt. papryka czerwona
0.50 szt. pietruszka
2 łyżka śmietana
2 łyżka olej
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
50 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna
25 dag. masło
30 dag. mięso indycze
Przygotowanie
Masło posiekać z mąką, dodać żółtka, śmietanę i szczyptę soli, zarobić kruche ciasto, schłodzić.
Mięso pokroić w kosteczkę, obsmażyć, dodać paprykę, poddusić, wymieszać z natką i koncentratem, przesmażyć i przyprawić.
Ciasto cienko rozwałkować, wyciąć z niego krążki (jak na pierogi). Na jednym krążku położyć farsz, przykryć drugim i zlepić brzegi. Piec około 40 minut w 200 stopniach