Paszteciki z mięsem
m7
przepisz z zeszytu z przepisami od teściowej. Potrawa nadająca się na uroczyste rodzinne imprezy
Wartości odżywcze na porcję
Energia
210
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
3
0 / 0
przepisz z zeszytu z przepisami od teściowej. Potrawa nadająca się na uroczyste rodzinne imprezy
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
32 porcje
Składniki
1.20 kg wieprzowina łopatka
2 szczyp. sól
100 g śmietana 18%
7 g proszek do pieczenia
3 szt. jaja kurze całe
2 szt. bułki pszenne zwykłe
3 szt. liść laurowy
2 szt. cebula
5 szt. pieprz ziarnisty
60 dag. mąka pszenna tortowa
7 dag. cukier
15 dag. margaryna mleczna
Przygotowanie
60dag mąki , 3 jajka,100 gśmietany kwaśnej, 7dag cukru,15dag margaryny,7g proszku do pieczenia.
Z tych składników zagniatamy ciasto.
Margarynę posiekac , wyrobic z mąka wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Dodac śmietanę, cukier i zagniesc ciasto. Ciasto schłodzic.
Farsz: 1,20 łopatki wieprzowej, 2 suche bułki,
Łopatkę pokroi na kawałki, podsmażyc.
Następnie dusic do miękkości, razem z podsmażoną cebulą.Dodac ziele angielski, sól, pieprz, ziele angielskie.
ostudzone mięso przemieli dwa razy przez maszynkę razem z namoczoną bułka. Doprawić solą i pieprzem
Można dodac surowe jajko do farszu.
Schłodzone ciasto rowałkujemy tak jak na makaron,
Z farszu robimy rulon,KŁADZIEMY NA CIASTO i zawijamy,kropimy na 10 cm kawałki.
Gotowe paszteciki smarujemy , roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy w tem.200 stopni,25 minut
Wartości odżywcze na porcję
Energia
210
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.