Paszteciki z mięsem

m7
Paszteciki z mięsem

3

0 / 0

przepisz z zeszytu z przepisami od teściowej. Potrawa nadająca się na uroczyste rodzinne imprezy

12

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


32 porcje

Składniki

1.20 kg wieprzowina łopatka

2 szczyp. sól

100 g śmietana 18%

7 g proszek do pieczenia

3 szt. jaja kurze całe

2 szt. bułki pszenne zwykłe

3 szt. liść laurowy

2 szt. cebula

5 szt. pieprz ziarnisty

60 dag. mąka pszenna tortowa

7 dag. cukier

15 dag. margaryna mleczna

Przygotowanie


1

60dag mąki , 3 jajka,100 gśmietany kwaśnej, 7dag cukru,15dag margaryny,7g proszku do pieczenia.

2

Z tych składników zagniatamy ciasto.

3

Margarynę posiekac , wyrobic z mąka wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

4

Dodac śmietanę, cukier i zagniesc ciasto. Ciasto schłodzic.

5

Farsz: 1,20 łopatki wieprzowej, 2 suche bułki,

6

Łopatkę pokroi na kawałki, podsmażyc.

7

Następnie dusic do miękkości, razem z podsmażoną cebulą.Dodac ziele angielski, sól, pieprz, ziele angielskie.

8

ostudzone mięso przemieli dwa razy przez maszynkę razem z namoczoną bułka. Doprawić solą i pieprzem

9

Można dodac surowe jajko do farszu.

10

Schłodzone ciasto rowałkujemy tak jak na makaron,

11

Z farszu robimy rulon,KŁADZIEMY NA CIASTO i zawijamy,kropimy na 10 cm kawałki.

12

Gotowe paszteciki smarujemy , roztrzepanym jajkiem.

13

Pieczemy w tem.200 stopni,25 minut

Wartości odżywcze na porcję


Energia

210

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

18

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły