3

Składniki

1.2 Kilograma
wieprzowina łopatka
2 Szczypty
sól
100 Gramów
śmietana 18%
7 Gramów
PROSZEK DO PIECZENIA
3 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
Bułki pszenne zwykłe
3 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
cebula
5 Sztuk
pieprz ziarnisty
60 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
7 Dekagramów
cukier
15 Dekagramów
margaryna mleczna
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. 60dag mąki , 3 jajka,100 gśmietany kwaśnej, 7dag cukru,15dag margaryny,7g proszku do pieczenia.
  2. Z tych składników zagniatamy ciasto.
  3. Margarynę posiekac , wyrobic z mąka wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  4. Dodac śmietanę, cukier i zagniesc ciasto. Ciasto schłodzic.
  5. Farsz: 1,20 łopatki wieprzowej, 2 suche bułki,
  6. Łopatkę pokroi na kawałki, podsmażyc.
  7. Następnie dusic do miękkości, razem z podsmażoną cebulą.Dodac ziele angielski, sól, pieprz, ziele angielskie.
  8. ostudzone mięso przemieli dwa razy przez maszynkę razem z namoczoną bułka. Doprawić solą i pieprzem
  9. Można dodac surowe jajko do farszu.
  10. Schłodzone ciasto rowałkujemy tak jak na makaron,
  11. Z farszu robimy rulon,KŁADZIEMY NA CIASTO i zawijamy,kropimy na 10 cm kawałki.
  12. Gotowe paszteciki smarujemy , roztrzepanym jajkiem.
  13. Pieczemy w tem.200 stopni,25 minut

Opis

przepisz z zeszytu z przepisami od teściowej. Potrawa nadająca się na uroczyste rodzinne imprezy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!