Paszteciki z mięsem

m7
Paszteciki z mięsem

0

0 / 0

Paszteciki z mięsem to sprawdzony i prosty przepis na przekąskę, którą możesz podać swoim gościom. Warto podawać je ciepłe z barszczem czerwonym.

12

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

1 kg lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szcz. sól

1 szcz. sól do farszu

1 szcz. pieprz do farszu

1 szkl. mleko

2 szt. udka z kurczaka do zmielenia na farsz

2 szt. piersi kurczaka do zmielenia na farsz

1 szt. cebula do farszu

1 łyżka cukier

4 łyżka olej

10 dek. drożdże

25 dek. margaryna

Przygotowanie


1

Mięso podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostkę cebulkę. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć podlewając niewielką ilością wody.

2

Do szklanki dać drożdże i zasypać je cukrem. Odczekać do wyrośnięcia.

3

Do miski wsypać mąkę, następnie dodać mleko, jajka, drożdże ,margarynę, sól. Wyrobić.

4

Odstawić do wyrośnięcia na około kwadrans.

5

Rozwałkować, nałożyć farsz i sklejać według własnego upodobania.

6

Na wyłożoną pergaminem blachę układać paszteciki. Piec w 160 stopniach z termoobiegiem przez 15 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły