Paszteciki z mięsem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Paszteciki z mięsem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975567788.jpeg&w=3840&q=75)
Paszteciki z mięsem to sprawdzony i prosty przepis na przekąskę, którą możesz podać swoim gościom. Warto podawać je ciepłe z barszczem czerwonym.
0
0 / 0
Paszteciki z mięsem to sprawdzony i prosty przepis na przekąskę, którą możesz podać swoim gościom. Warto podawać je ciepłe z barszczem czerwonym.
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
30 porcji
Składniki
1 kg lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szczyp. sól
1 szczyp. sól do farszu
1 szczyp. pieprz do farszu
1 szkl. mleko
2 szt. udka z kurczaka do zmielenia na farsz
2 szt. piersi kurczaka do zmielenia na farsz
1 szt. cebula do farszu
1 łyżka cukier
4 łyżka olej
10 dag. drożdże
25 dag. margaryna
Przygotowanie
Mięso podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostkę cebulkę. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć podlewając niewielką ilością wody.
Do szklanki dać drożdże i zasypać je cukrem. Odczekać do wyrośnięcia.
Do miski wsypać mąkę, następnie dodać mleko, jajka, drożdże ,margarynę, sól. Wyrobić.
Odstawić do wyrośnięcia na około kwadrans.
Rozwałkować, nałożyć farsz i sklejać według własnego upodobania.
Na wyłożoną pergaminem blachę układać paszteciki. Piec w 160 stopniach z termoobiegiem przez 15 minut.