Paszteciki z kaszą i pieczarkami

goodfoodlover
Paszteciki z kaszą i pieczarkami

2

4.3 / 4

Znakomity przepis nie tylko na święta - paszteciki z kaszą i pieczarkami. Nie jesteś mistrzem sztuki kulinarnej? Masz mało czasu? Nic nie szkodzi. Z przygotowaniem pasztecików poradzą sobie nawet niedoświadczeni kucharze, którym wystarczy jedynie 40 minut!

15

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

250 mleko

1 łyżecz. cukier

7 g drożdże

70 g masło

0
0
0

250 g pieczarki

200 g lubella kasza pszenna

500 g mąka pszenna tortowa lubella

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

1 szt. jaja kurze całe

0

3 łyżka śmietana

Przygotowanie


1

Do rondelka wlej mleko i dodaj masło.

2

Delikatni rozpusc az masło się rozpuści.

3

Do miski wsyp mąkę, drożdże, cukier i sól.

4

Wlej mleko z masłem.

5

Dodaj rozbełtane jajko.

6

Wyrób jednolite ciasto i odstaw do wyrośnięcia.

7

Pieczarki i ceulę pokrój na mniejsze kawałki.

8

Na patelni rozpusc masło i podsmaż pieczarki i ceulę.

9

Ściągnij warzywa z patelni.

10

Kazę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu

11

Do miski przełóż pieczarki z cebulą.

12

Dodaj kaszę, śmietanę.

13

Wymieszaj składniki.

14

Ciasto rozwałkuj na kształt prostokąta.

15

Na srodku ułóż farsz i koperek.

16

Zlep ze solą boki.

17

Pokrój ciasto na kawałki.

18

Posmaruj rozbełtanym jajkiem i posyp czarnuszką.

19

Paszteciki włóż do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 20 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły