Example thumb
2

Składniki

250 Mililitrów
mleko
1 Łyżeczka
cukier
7 Gramów
drożdże
70 Gramów
masło
0 Pęczków
koperek
0 Łyżeczek
pieprz
0 Łyżeczek
sól
250 Gramów
pieczarki
200 Gramów
ingridient
Lubella Kasza pszenna
500 Gramów
mąka
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
jaja kurze całe
0 Sztuk
Czarnuszka
3 Łyżki
śmietana
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Do rondelka wlej mleko i dodaj masło.
  2. Delikatni rozpusc az masło się rozpuści.
  3. Do miski wsyp mąkę, drożdże, cukier i sól.
  4. Wlej mleko z masłem.
  5. Dodaj rozbełtane jajko.
  6. Wyrób jednolite ciasto i odstaw do wyrośnięcia.
  7. Pieczarki i ceulę pokrój na mniejsze kawałki.
  8. Na patelni rozpusc masło i podsmaż pieczarki i ceulę.
  9. Ściągnij warzywa z patelni.
  10. Kazę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  11. Do miski przełóż pieczarki z cebulą.
  12. Dodaj kaszę, śmietanę.
  13. Wymieszaj składniki.
  14. Ciasto rozwałkuj na kształt prostokąta.
  15. Na srodku ułóż farsz i koperek.
  16. Zlep ze solą boki.
  17. Pokrój ciasto na kawałki.
  18. Posmaruj rozbełtanym jajkiem i posyp czarnuszką.
  19. Paszteciki włóż do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 20 minut.

Opis

Nie tylko na święta.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!