2

Składniki

500 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
250 Mililitrów
mleko
1 Łyżeczka
cukier
7 Gramów
drożdże
70 Gramów
masło
0 Pęczków
koperek
0 Łyżeczek
pieprz
0 Łyżeczek
sól
250 Gramów
pieczarki
200 Gramów
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
jaja kurze całe
0 Sztuk
Czarnuszka
3 Łyżki
śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do rondelka wlej mleko i dodaj masło.
  2. Delikatni rozpusc az masło się rozpuści.
  3. Do miski wsyp mąkę, drożdże, cukier i sól.
  4. Wlej mleko z masłem.
  5. Dodaj rozbełtane jajko.
  6. Wyrób jednolite ciasto i odstaw do wyrośnięcia.
  7. Pieczarki i ceulę pokrój na mniejsze kawałki.
  8. Na patelni rozpusc masło i podsmaż pieczarki i ceulę.
  9. Ściągnij warzywa z patelni.
  10. Kazę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  11. Do miski przełóż pieczarki z cebulą.
  12. Dodaj kaszę, śmietanę.
  13. Wymieszaj składniki.
  14. Ciasto rozwałkuj na kształt prostokąta.
  15. Na srodku ułóż farsz i koperek.
  16. Zlep ze solą boki.
  17. Pokrój ciasto na kawałki.
  18. Posmaruj rozbełtanym jajkiem i posyp czarnuszką.
  19. Paszteciki włóż do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 20 minut.

Opis

Nie tylko na święta.

Podobne przepisy

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Kakaowe profiterole

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe profiterole

Naleśniki z białym serem

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z białym serem

Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Placuszki z łososiem i serkiem koperkowym

Łatwy Do 40 min
Placuszki z łososiem i serkiem koperkowym

Ciastka maślane

Średni Do 40 min
Ciastka maślane

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!