Paszteciki z kaszą i pieczarkami
goodfoodlover
Znakomity przepis nie tylko na święta - paszteciki z kaszą i pieczarkami. Nie jesteś mistrzem sztuki kulinarnej? Masz mało czasu? Nic nie szkodzi. Z przygotowaniem pasztecików poradzą sobie nawet niedoświadczeni kucharze, którym wystarczy jedynie 40 minut!
2
4.3 / 4
Znakomity przepis nie tylko na święta - paszteciki z kaszą i pieczarkami. Nie jesteś mistrzem sztuki kulinarnej? Masz mało czasu? Nic nie szkodzi. Z przygotowaniem pasztecików poradzą sobie nawet niedoświadczeni kucharze, którym wystarczy jedynie 40 minut!
15
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
250 mleko
1 łyżecz. cukier
7 g drożdże
70 g masło
250 g pieczarki
200 g lubella kasza pszenna
500 g mąka pszenna tortowa lubella
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
1 szt. jaja kurze całe
3 łyżka śmietana
Przygotowanie
Do rondelka wlej mleko i dodaj masło.
Delikatni rozpusc az masło się rozpuści.
Do miski wsyp mąkę, drożdże, cukier i sól.
Wlej mleko z masłem.
Dodaj rozbełtane jajko.
Wyrób jednolite ciasto i odstaw do wyrośnięcia.
Pieczarki i ceulę pokrój na mniejsze kawałki.
Na patelni rozpusc masło i podsmaż pieczarki i ceulę.
Ściągnij warzywa z patelni.
Kazę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu
Do miski przełóż pieczarki z cebulą.
Dodaj kaszę, śmietanę.
Wymieszaj składniki.
Ciasto rozwałkuj na kształt prostokąta.
Na srodku ułóż farsz i koperek.
Zlep ze solą boki.
Pokrój ciasto na kawałki.
Posmaruj rozbełtanym jajkiem i posyp czarnuszką.
Paszteciki włóż do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 20 minut.