Paszteciki z kaszą i pieczarkami

goodfoodlover
Paszteciki z kaszą i pieczarkami

2

4.3 / 4

Znakomity przepis nie tylko na święta - paszteciki z kaszą i pieczarkami. Nie jesteś mistrzem sztuki kulinarnej? Masz mało czasu? Nic nie szkodzi. Z przygotowaniem pasztecików poradzą sobie nawet niedoświadczeni kucharze, którym wystarczy jedynie 40 minut!

15

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

250 mleko

1 łyżecz. cukier

7 g drożdże

70 g masło

0
0
0

250 g pieczarki

200 g lubella kasza pszenna

500 g mąka pszenna tortowa lubella

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

1 szt. jaja kurze całe

0

3 łyżka śmietana

Przygotowanie


1

Do rondelka wlej mleko i dodaj masło.

2

Delikatni rozpusc az masło się rozpuści.

3

Do miski wsyp mąkę, drożdże, cukier i sól.

4

Wlej mleko z masłem.

5

Dodaj rozbełtane jajko.

6

Wyrób jednolite ciasto i odstaw do wyrośnięcia.

7

Pieczarki i ceulę pokrój na mniejsze kawałki.

8

Na patelni rozpusc masło i podsmaż pieczarki i ceulę.

9

Ściągnij warzywa z patelni.

10

Kazę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu

11

Do miski przełóż pieczarki z cebulą.

12

Dodaj kaszę, śmietanę.

13

Wymieszaj składniki.

14

Ciasto rozwałkuj na kształt prostokąta.

15

Na srodku ułóż farsz i koperek.

16

Zlep ze solą boki.

17

Pokrój ciasto na kawałki.

18

Posmaruj rozbełtanym jajkiem i posyp czarnuszką.

19

Paszteciki włóż do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 20 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

708

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

108

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły