Paszteciki z kapustą i soczewicą

bartek
Paszteciki z kapustą i soczewicą

Średnia 0 / 0

Oceń!

Wegetariańskie paszteciki z kapustą i soczewicą są sycące i smaczne.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szkl. kapusta kiszona

2 szkl. mąka lubella puszysta

1 szkl. mleko uht 3,2%

1.50 szkl. woda

1 szt. jaja kurze całe

3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

0.50 dag. soczewica

Przygotowanie


Ugotowaną soczewicę, miksujemy na gładką masę.

Ugotowaną kapustę kiszoną kroimy drobno, mieszamy z soczewicą, doprawiamy pieprzem i solą.

Z mąki, jajka i wody, mleka i oleju robimy ciasto naleśnikowe, naleśniki smażymy na rozgrzanej o patelni.

Na usmażone naleśniki nakładamy farsz, zakładamy boki i zwijamy w rulony.

Smażymy obtoczone w rozbitym jajku na oleju z każdej ze stron.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

440

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

59

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły