Paszteciki z kapustą i soczewicą

bartek

Wegetariańskie paszteciki z kapustą i soczewicą są sycące i smaczne.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
440
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
59
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Wegetariańskie paszteciki z kapustą i soczewicą są sycące i smaczne.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szkl. kapusta kiszona
2 szkl. mąka lubella puszysta
1 szkl. mleko uht 3,2%
1.50 szkl. woda
1 szt. jaja kurze całe
3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
0.50 dag. soczewica
Przygotowanie
Ugotowaną soczewicę, miksujemy na gładką masę.
Ugotowaną kapustę kiszoną kroimy drobno, mieszamy z soczewicą, doprawiamy pieprzem i solą.
Z mąki, jajka i wody, mleka i oleju robimy ciasto naleśnikowe, naleśniki smażymy na rozgrzanej o patelni.
Na usmażone naleśniki nakładamy farsz, zakładamy boki i zwijamy w rulony.
Smażymy obtoczone w rozbitym jajku na oleju z każdej ze stron.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
440
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
59
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.