Paszteciki z kapustą i soczewicą

bartek
Paszteciki z kapustą i soczewicą

0

0 / 0

Wegetariańskie paszteciki z kapustą i soczewicą są sycące i smaczne.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

1 szkl. kapusta kiszona

2 szkl. mąka lubella puszysta

1 szkl. mleko uht 3,2%

1.50 szkl. woda

1 szt. jaja kurze całe

3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

0.50 dek. soczewica

Przygotowanie


1

Ugotowaną soczewicę, miksujemy na gładką masę.

2

Ugotowaną kapustę kiszoną kroimy drobno, mieszamy z soczewicą, doprawiamy pieprzem i solą.

3

Z mąki, jajka i wody, mleka i oleju robimy ciasto naleśnikowe, naleśniki smażymy na rozgrzanej o patelni.

4

Na usmażone naleśniki nakładamy farsz, zakładamy boki i zwijamy w rulony.

5

Smażymy obtoczone w rozbitym jajku na oleju z każdej ze stron.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły