Paszteciki z boczniaków i ciasta francuskiego

mariola85
Paszteciki z boczniaków i ciasta francuskiego

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszne paszteciki z ciasta francuskiego z farszem z boczniaków. Idealnie sprawdzą się do barszczu czerwonego.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szt. ciasto francuskie

2 szt. cebula

1 szt. jaja kurze całe

1 łyżka oliwa

50 dag. boczniaki

0.50 pęcz. nać pietruszki

Przygotowanie


Pokroić boczniaki i cebulki w kostkę.

Następnie razem podsmażyć cebulę z boczniakami na łyżce oliwy.

Do farszu dodać drobno pociętą natkę pietruszki, sól i pieprz.

Ciasto rozłożyć na desce i pokroić w trzy podłużne pasy, które należy wypełnić przestudzonym farszem.

Pasy skleić z farszem w środku i pokroić na 2-3 cm kawałki, posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku, aż się zarumienią, czyli w temperaturze 200 stopni około kwadransa.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

463

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

44

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły