Paszteciki z boczniaków i ciasta francuskiego
mariola85
Pyszne paszteciki z ciasta francuskiego z farszem z boczniaków. Idealnie sprawdzą się do barszczu czerwonego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
463
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
44
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Pyszne paszteciki z ciasta francuskiego z farszem z boczniaków. Idealnie sprawdzą się do barszczu czerwonego.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. ciasto francuskie
2 szt. cebula
1 szt. jaja kurze całe
1 łyżka oliwa
50 dag. boczniaki
0.50 pęcz. nać pietruszki
Przygotowanie
Pokroić boczniaki i cebulki w kostkę.
Następnie razem podsmażyć cebulę z boczniakami na łyżce oliwy.
Do farszu dodać drobno pociętą natkę pietruszki, sól i pieprz.
Ciasto rozłożyć na desce i pokroić w trzy podłużne pasy, które należy wypełnić przestudzonym farszem.
Pasy skleić z farszem w środku i pokroić na 2-3 cm kawałki, posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku, aż się zarumienią, czyli w temperaturze 200 stopni około kwadransa.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
463
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
44
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.