Paszteciki z boczniaków i ciasta francuskiego
mariola85
2
0 / 0
0
Pyszne paszteciki z ciasta francuskiego z farszem z boczniaków. Idealnie sprawdzą się do barszczu czerwonego.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól, pieprz
1 szt ciasto francuskie
2 szt cebula
1 szt jaja kurze całe
1 łyżka oliwa
50 dek. boczniaki
0.50 pęcz. nać pietruszki
Przygotowanie
1
Pokroić boczniaki i cebulki w kostkę.
2
Następnie razem podsmażyć cebulę z boczniakami na łyżce oliwy.
3
Do farszu dodać drobno pociętą natkę pietruszki, sól i pieprz.
4
Ciasto rozłożyć na desce i pokroić w trzy podłużne pasy, które należy wypełnić przestudzonym farszem.
5
Pasy skleić z farszem w środku i pokroić na 2-3 cm kawałki, posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku, aż się zarumienią, czyli w temperaturze 200 stopni około kwadransa.