Paszteciki francuskie z grzybami na kapuście włoskiej

m7
Paszteciki francuskie z grzybami na kapuście włoskiej

Średnia 0 / 0

Oceń!

Ciekawa przekąska, która zasmakuje Twoim gościom. Paszteciki z ciasta francuskiego z pyszny,, grzybowym nadzieniem z dodatkiem kapusty włoskiej. Proste, smaczne i odpowiednie dla wegetarian danie.

19

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. papryka słodka

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. curry

1 łyżecz. masło

1 łyżecz. sos sojowo-grzybowy

1 łyżecz. ocet winny

300 g podgrzybki

50 g orzechy włoskie

50 g nasiona słonecznika

1 szt. ciasto francuskie

1 szt. cebula

0.50 szt. nać pietruszki

1 szt. kapusta włoska

2 łyżka mleko

1 łyżka mąka pszenna

1 łyżka olej

Przygotowanie


Na patelni podgrzewamy masło, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażamy.

Do cebuli dodajemy pokrojone grzyby, smażymy dalej i dodajemy mąkę i mleko.

Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką, sosem sojowo-grzybowym i pokrojoną natką pietruszki.

Odstawiamy do ostygnięcia.

Ciasto francuskie kroimy na kwadraty, napełniamy wystudzonym farszem i sklejamy w trójkąciki.

Blachę smarujemy masłem, posypujemy mąką i układamy paszteciki.

Pieczemy je w rozgrzanym piekarniku do 220 stopni C przez 15 min.

Kapustę szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie 5 min, odcedzamy, przelewamy zimną wodą.

Wrzucamy kapustę do miski, dodajemy pokruszone orzechy włoskie i słonecznik.

Polewamy olejem i octem, dodajemy sól, pieprz i curry do smaku.

Mieszamy i odstawiamy na kilka min do lodówki.

Kapustę kładziemy na talerz, a na niej układamy paszteciki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

715

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

60

gram

Tłuszcze

42

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły