Paszteciki francuskie z grzybami na kapuście włoskiej

m7
Paszteciki francuskie z grzybami na kapuście włoskiej

0

0 / 0

Ciekawa przekąska, która zasmakuje Twoim gościom. Paszteciki z ciasta francuskiego z pyszny,, grzybowym nadzieniem z dodatkiem kapusty włoskiej. Proste, smaczne i odpowiednie dla wegetarian danie.

19

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. papryka słodka

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szcz. curry

1 łyżeczka masło

1 łyżeczka sos sojowo-grzybowy

1 łyżeczka ocet winny

300 g podgrzybki

50 g orzechy włoskie

50 g nasiona słonecznika

1 szt. ciasto francuskie

1 szt. cebula

0.50 szt. nać pietruszki

1 szt. kapusta włoska

2 łyżka mleko

1 łyżka mąka pszenna

1 łyżka olej

Przygotowanie


1

Na patelni podgrzewamy masło, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażamy.

2

Do cebuli dodajemy pokrojone grzyby, smażymy dalej i dodajemy mąkę i mleko.

3

Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką, sosem sojowo-grzybowym i pokrojoną natką pietruszki.

4

Odstawiamy do ostygnięcia.

5

Ciasto francuskie kroimy na kwadraty, napełniamy wystudzonym farszem i sklejamy w trójkąciki.

6

Blachę smarujemy masłem, posypujemy mąką i układamy paszteciki.

7

Pieczemy je w rozgrzanym piekarniku do 220 stopni C przez 15 min.

8

Kapustę szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie 5 min, odcedzamy, przelewamy zimną wodą.

9

Wrzucamy kapustę do miski, dodajemy pokruszone orzechy włoskie i słonecznik.

10

Polewamy olejem i octem, dodajemy sól, pieprz i curry do smaku.

11

Mieszamy i odstawiamy na kilka min do lodówki.

12

Kapustę kładziemy na talerz, a na niej układamy paszteciki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły