Paszteciki francuskie z grzybami na kapuście włoskiej
m7
Ciekawa przekąska, która zasmakuje Twoim gościom. Paszteciki z ciasta francuskiego z pyszny,, grzybowym nadzieniem z dodatkiem kapusty włoskiej. Proste, smaczne i odpowiednie dla wegetarian danie.
0
0 / 0
Ciekawa przekąska, która zasmakuje Twoim gościom. Paszteciki z ciasta francuskiego z pyszny,, grzybowym nadzieniem z dodatkiem kapusty włoskiej. Proste, smaczne i odpowiednie dla wegetarian danie.
19
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. papryka słodka
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 szcz. curry
1 łyżeczka masło
1 łyżeczka sos sojowo-grzybowy
1 łyżeczka ocet winny
300 g podgrzybki
50 g orzechy włoskie
50 g nasiona słonecznika
1 szt. ciasto francuskie
1 szt. cebula
0.50 szt. nać pietruszki
1 szt. kapusta włoska
2 łyżka mleko
1 łyżka mąka pszenna
1 łyżka olej
Przygotowanie
Na patelni podgrzewamy masło, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażamy.
Do cebuli dodajemy pokrojone grzyby, smażymy dalej i dodajemy mąkę i mleko.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką, sosem sojowo-grzybowym i pokrojoną natką pietruszki.
Odstawiamy do ostygnięcia.
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty, napełniamy wystudzonym farszem i sklejamy w trójkąciki.
Blachę smarujemy masłem, posypujemy mąką i układamy paszteciki.
Pieczemy je w rozgrzanym piekarniku do 220 stopni C przez 15 min.
Kapustę szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie 5 min, odcedzamy, przelewamy zimną wodą.
Wrzucamy kapustę do miski, dodajemy pokruszone orzechy włoskie i słonecznik.
Polewamy olejem i octem, dodajemy sól, pieprz i curry do smaku.
Mieszamy i odstawiamy na kilka min do lodówki.
Kapustę kładziemy na talerz, a na niej układamy paszteciki.