Paszteciki drobiowye z marchewką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Paszteciki drobiowye z marchewką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3690-1702057726655.jpeg&w=3840&q=75)
Marche ma być ugotowana.
0
0 / 0
Marche ma być ugotowana.
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
45 porcji
Składniki
1 kg lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szczyp. sól, pieprz
1.50 l rosół drobiowy
800 g pierś kurczaka
400 g marchew
100 g drożdże
2 szt. jajko
2 szt. mleko uht 0,5%
Przygotowanie
1
Piersi z kurczaka ugotować w rosołku.
2
Marchew ugotować w rosole.
3
Zmielić piersi i marchew na przemian dodać wywar rosołowy żeby ładnie się połączyło dodać pieprz sól wymieszać porządnie
4
Teraz robimy ciasto drożdżowe
5
mąka drożdże i jajko oraz mleko wszystko razem mieszamy i czekamy godzinę jak urośnie i wtedy znowu wyrabiamy ciasto i robimy paszteciki
6
zapiekamy około 20-25 minut na złoty kolor