0

Składniki

1 Kilogram
mąka
1 Szczypta
sól, pieprz
1.5 Litra
Rosół drobiowy
800 Gramów
pierś kurczaka
400 Gramów
marchew
100 Gramów
drożdże
2 Sztuki
jajko
2 Sztuki
mleko UHT 0,5%
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Piersi z kurczaka ugotować w rosołku.
  2. Marchew ugotować w rosole.
  3. Zmielić piersi i marchew na przemian dodać wywar rosołowy żeby ładnie się połączyło dodać pieprz sól wymieszać porządnie
  4. Teraz robimy ciasto drożdżowe
  5. mąka drożdże i jajko oraz mleko wszystko razem mieszamy i czekamy godzinę jak urośnie i wtedy znowu wyrabiamy ciasto i robimy paszteciki
  6. zapiekamy około 20-25 minut na złoty kolor

Opis

Marche ma być ugotowana.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!