0

Składniki

1 Kilogram
mąka
1 Szczypta
sól, pieprz
1.5 Litra
Rosół drobiowy
800 Gramów
pierś kurczaka
400 Gramów
marchew
100 Gramów
drożdże
2 Sztuki
jajko
2 Sztuki
mleko UHT 0,5%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piersi z kurczaka ugotować w rosołku.
  2. Marchew ugotować w rosole.
  3. Zmielić piersi i marchew na przemian dodać wywar rosołowy żeby ładnie się połączyło dodać pieprz sól wymieszać porządnie
  4. Teraz robimy ciasto drożdżowe
  5. mąka drożdże i jajko oraz mleko wszystko razem mieszamy i czekamy godzinę jak urośnie i wtedy znowu wyrabiamy ciasto i robimy paszteciki
  6. zapiekamy około 20-25 minut na złoty kolor

Opis

Marche ma być ugotowana.

Podobne przepisy

Penne pod pesto z wołowiną

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne pod pesto z wołowiną

Pita z grillowanym kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Przepis
Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Ryba po grecku z pysznymi warzywami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Ryba po grecku z pysznymi warzywami

Dietetyczny bigos z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dietetyczny bigos z młodej kapusty

Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem n...

Przepis
Średni Do 1 godz
Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem na gorąco

Cannelloni z mięsem mielonym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

FUSILLI CON POLLO E BROCCOLI

Przepis
Łatwy Do 40 min
FUSILLI CON POLLO E BROCCOLI

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!