0

Składniki

1 Kilogram
mąka
1 Szczypta
sól, pieprz
1.5 Litra
Rosół drobiowy
800 Gramów
pierś kurczaka
400 Gramów
marchew
100 Gramów
drożdże
2 Sztuki
jajko
2 Sztuki
mleko UHT 0,5%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piersi z kurczaka ugotować w rosołku.
  2. Marchew ugotować w rosole.
  3. Zmielić piersi i marchew na przemian dodać wywar rosołowy żeby ładnie się połączyło dodać pieprz sól wymieszać porządnie
  4. Teraz robimy ciasto drożdżowe
  5. mąka drożdże i jajko oraz mleko wszystko razem mieszamy i czekamy godzinę jak urośnie i wtedy znowu wyrabiamy ciasto i robimy paszteciki
  6. zapiekamy około 20-25 minut na złoty kolor

Opis

Marche ma być ugotowana.

Podobne przepisy

Penne pod pesto z wołowiną

Łatwy Do 40 min
Penne pod pesto z wołowiną

Pita z grillowanym kurczakiem

Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Łatwy Do 40 min
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Makaron maślany z warzywami

Łatwy Do 40 min
Makaron maślany z warzywami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!