Paszteciki do barszczu

m7

Z myślą o nadchodzących świętach, kolejna postna potrawa, którą można podać na wigilijną kolację - paszteciki. Te z ciasta francuskiego przygotujesz dużo szybciej, a smak jest genialny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
375
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Z myślą o nadchodzących świętach, kolejna postna potrawa, którą można podać na wigilijną kolację - paszteciki. Te z ciasta francuskiego przygotujesz dużo szybciej, a smak jest genialny.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
2 szczyp. sól
1 szt. ciasto francuskie
2 szt. cebula
3 szt. jaja kurze całe
4 szt. pieprz ziarnisty
4 szt. ziele angielskie
4 szt. jagody jałowca
1 łyżka orzechy włoskie
2 łyżka olej
50 dag. kapusta kiszona
2 dag. grzyby suszone
Przygotowanie
Umyte grzyby, zalać 2 szklankami przegotowanej wody, odstawić na kilka godzin i ugotować do miękkości.
Dwa jaja ugotować na twardo, posiekać.
Kapustę zalać wywarem grzybowym, dodać przyprawy i gotować na małym ogniu 45 minut.
Cebule posiekać, podsmażyć na oleju, wymieszać z ugotowanymi grzybami pokrojonymi w kostkę, jajami i orzechami.
Ciasto pokroić na nieduże prostokąty, nałożyć farsz, zawinąć. Wierzch posmarować rozbełtanym jajem.
Piec ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
375
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.