Paszteciki do barszczu

m7
Paszteciki do barszczu

0

0 / 0

Z myślą o nadchodzących świętach, kolejna postna potrawa, którą można podać na wigilijną kolację - paszteciki. Te z ciasta francuskiego przygotujesz dużo szybciej, a smak jest genialny.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 szcz. sól

1 szt. ciasto francuskie

2 szt. cebula

3 szt. jaja kurze całe

4 szt. pieprz ziarnisty

4 szt. ziele angielskie

4 szt. jagody jałowca

1 łyżka orzechy włoskie

2 łyżka olej

50 dek. kapusta kiszona

2 dek. grzyby suszone

Przygotowanie


1

Umyte grzyby, zalać 2 szklankami przegotowanej wody, odstawić na kilka godzin i ugotować do miękkości.

2

Dwa jaja ugotować na twardo, posiekać.

3

Kapustę zalać wywarem grzybowym, dodać przyprawy i gotować na małym ogniu 45 minut.

4

Cebule posiekać, podsmażyć na oleju, wymieszać z ugotowanymi grzybami pokrojonymi w kostkę, jajami i orzechami.

5

Ciasto pokroić na nieduże prostokąty, nałożyć farsz, zawinąć. Wierzch posmarować rozbełtanym jajem.

6

Piec ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły