Paszteciki

eluchap
Paszteciki

0

0 / 0

Wystarczy do tych pasztecików podgrzać barszcz czerwony i obiad gotowy. Wybornie sprawdzą się również w święta, czy na spotkaniach z rodziną.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


35 porcji

Składniki

1 łyżeczka sól, pieprz

2 szt. cebula

2 szt. jajko

70 dek. mięso wieprzowe

50 dek. mąka pszenna tortowa

8 dek. drożdże

25 dek. śmietana 18%

30 dek. pieczarki

0.75 szt. margaryna zwykła

Przygotowanie


1

Mięso ugotować. Obrane pieczarki i cebulę podsmażyć.

2

Zmielić w maszynce, dodać sól, pieprz.

3

Do mąki zetrzeć na tarce o dużych oczkach margarynę i drożdże. Dodać śmietanę, 1 całe jajko, żółtko i wszystko wyrobić na gładką masę.

4

Ciasto podzielić na kilka części, każdą rozwałkować, nałożyć farsz, zwinąć w rulon i kroić paszteciki.

5

Odstawić w ciepłe miejsce aż podwoją swoja objętość.

6

Posmarować białkiem i piec w temp. 180 do zrumienienia.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły