Paszteciki
eluchap
Wystarczy do tych pasztecików podgrzać barszcz czerwony i obiad gotowy. Wybornie sprawdzą się również w święta, czy na spotkaniach z rodziną.
0
0 / 0
Wystarczy do tych pasztecików podgrzać barszcz czerwony i obiad gotowy. Wybornie sprawdzą się również w święta, czy na spotkaniach z rodziną.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
35 porcji
Składniki
1 łyżeczka sól, pieprz
2 szt. cebula
2 szt. jajko
70 dek. mięso wieprzowe
50 dek. mąka pszenna tortowa
8 dek. drożdże
25 dek. śmietana 18%
30 dek. pieczarki
0.75 szt. margaryna zwykła
Przygotowanie
Mięso ugotować. Obrane pieczarki i cebulę podsmażyć.
Zmielić w maszynce, dodać sól, pieprz.
Do mąki zetrzeć na tarce o dużych oczkach margarynę i drożdże. Dodać śmietanę, 1 całe jajko, żółtko i wszystko wyrobić na gładką masę.
Ciasto podzielić na kilka części, każdą rozwałkować, nałożyć farsz, zwinąć w rulon i kroić paszteciki.
Odstawić w ciepłe miejsce aż podwoją swoja objętość.
Posmarować białkiem i piec w temp. 180 do zrumienienia.