0

Składniki

1 Łyżeczka
sól, pieprz
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
jajko
70 Dekagramów
mięso wieprzowe
50 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
8 Dekagramów
drożdże
25 Dekagramów
śmietana 18%
30 Dekagramów
pieczarki
0.75 Sztuki
margaryna zwykła
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso ugotować , obrane pieczarki i cebulę podsmażyć.
  2. Zemleć w maszynce , dodać sól,pieprz.
  3. Do mąki zetrzeć na tarce o dużych oczkach margarynę i drożdże. Dodać śmietanę, 1 całe jajko, żółtko i wszystko wyrobić na gładką masę.
  4. Ciasto podzielić na kilka części, każdą rozwałkować, nałożyć farsz, zwinąć w rulon i kroić paszteciki
  5. Odstawić w ciepłe miejsce,aż podwoją swoja objętość.
  6. Posmarować białkiem i piec w temp. 180 do zrumienienia.

Opis

Barszcz czerwony i obiad gotowy

Podobne przepisy

Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Łatwy Do 40 min
Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Podwójnie kakaowe rogaliki

Łatwy Do 3 godz
Podwójnie kakaowe rogaliki

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciastka z cukrem

Średni Do 1 godz
Ciastka z cukrem

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Piernik

Średni Do 1 godz
Piernik

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!