1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
0.75 Kostki
margaryna zwykła
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
50 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
5 Dekagramów
drożdże
40 Dekagramów
pieczarki
50 Dekagramów
kapusta kiszona
0.5 Szklanki
śmietana 12%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do mąki wkruszyć drożdże, dodać margarynę, jajko, żółtko i sól. Zagnieść.
  2. Następnie rozwałkować, wyciąć kwadraciki, kłaść wcześniej przygotowany farsz i zwijac je.
  3. Ułożyć je na wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Paszteciki smarować rozbitym białkiem. Piec ok. 20-30 min. w 200-220 stop.cel.
  4. Pieczarki obrać i umyć, pokroić w plasterki i smażyć na niewielkiej ilości oleju razem z ugotowana wczesniej kiszona kapusta oraz z pokrojoną w drobną kostkę cebulą.
  5. Dusić razem przez ok. 15 minut. Następnie odlać nadmiar wody i tłuszczu. Przestudzić i nakładać na ciasto.

Opis

do barszczu czerwonego sa niezastapione faszerowane kiszona kapusta i pieczarkami

Podobne przepisy

Makowiec zawijany

Przepis
Trudny Do 40 min
Makowiec zawijany

Pączki z marmoladą

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z marmoladą

Pączki z konfiturą wiśniową

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Pączki z konfiturą wiśniową

Pączki z marmoladą różaną

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki z marmoladą różaną

Śnieżki - pączki

Przepis
Trudny Do 3 godz
Śnieżki - pączki

Paczki

Przepis
Średni Do 3 godz
Paczki

Pączki z budyniem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z budyniem

Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!