Paszteciki

m7
Paszteciki

1

0 / 0

Paszteciki są niezastąpione do barszczu czerwonego. Faszerowane kiszoną kapustą i pieczarkami wszystkim zasmakują.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. przyprawa typu vegeta

0.75 kost. margaryna zwykła

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. żółtko jaja kurzego

50 dek. mąka pszenna tortowa

5 dek. drożdże

40 dek. pieczarki

50 dek. kapusta kiszona

0.50 szkl. śmietana 12%

Przygotowanie


1

Do mąki wkruszyć drożdże, dodać margarynę, jajko, żółtko i sól. Zagnieść.

2

Pieczarki obrać i umyć, pokroić w plasterki i smażyć na niewielkiej ilości oleju razem z ugotowana wcześniej kiszoną kapustą oraz z pokrojoną w drobną kostkę cebulą.

3

Dusić razem przez ok. 15 minut. Następnie odlać nadmiar wody i tłuszczu. Przestudzić i nakładać na ciasto.

4

Następnie ciasto rozwałkować, wyciąć kwadraciki, kłaść wcześniej przygotowany farsz i zwijać je.

5

Ułożyć je na wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Paszteciki smarować rozbitym białkiem. Piec ok. 20-30 min. w 200-220 stopni C.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły