1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
0.75 Kostki
margaryna zwykła
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
50 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
5 Dekagramów
drożdże
40 Dekagramów
pieczarki
50 Dekagramów
kapusta kiszona
0.5 Szklanki
śmietana 12%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do mąki wkruszyć drożdże, dodać margarynę, jajko, żółtko i sól. Zagnieść.
  2. Następnie rozwałkować, wyciąć kwadraciki, kłaść wcześniej przygotowany farsz i zwijac je.
  3. Ułożyć je na wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Paszteciki smarować rozbitym białkiem. Piec ok. 20-30 min. w 200-220 stop.cel.
  4. Pieczarki obrać i umyć, pokroić w plasterki i smażyć na niewielkiej ilości oleju razem z ugotowana wczesniej kiszona kapusta oraz z pokrojoną w drobną kostkę cebulą.
  5. Dusić razem przez ok. 15 minut. Następnie odlać nadmiar wody i tłuszczu. Przestudzić i nakładać na ciasto.

Opis

do barszczu czerwonego sa niezastapione faszerowane kiszona kapusta i pieczarkami

Podobne przepisy

Mazurek

Łatwy Do 1 godz

Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Łatwy Do 40 min

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz

Ciastka z cukrem

Średni Do 1 godz

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!