Paszteciki

m7
Paszteciki

1

0 / 0

Pyszne paszteciki z farszem z kapustą i grzybami idealnie sprawdzą się jako samodzielna przekąska, ale i do barszczu. Dzięki użyciu ciasta francuskiego przygotujesz je szybko i łatwo.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1 szt. cebula

1 szt. ciasto francuskie

3 łyżka olej słonecznikowy

20 dag. pieczarki

20 dag. kapusta kiszona

Przygotowanie


1

Kapustę kiszoną szatkujemy, gotujemy do miękkości.

2

Pieczarki i cebulę drobno kroimy, smażymy.

3

Ugotowaną kapustę i usmażone pieczarki z cebulą drobno mielimy w malakserze lub maszynce do mięsa.

4

Farsz nakładamy na ciasto francuskie, zwijamy i kroimy poprzecznie.

5

Pieczemy w piekarniku ok. 10-15 minut.

6

Można posypać z wierzchu kminkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

129

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły