Paszteciki

m7
Paszteciki

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszne paszteciki z farszem z kapustą i grzybami idealnie sprawdzą się jako samodzielna przekąska, ale i do barszczu. Dzięki użyciu ciasta francuskiego przygotujesz je szybko i łatwo.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1 szt. cebula

1 szt. ciasto francuskie

3 łyżka olej słonecznikowy

20 dag. pieczarki

20 dag. kapusta kiszona

Przygotowanie


Kapustę kiszoną szatkujemy, gotujemy do miękkości.

Pieczarki i cebulę drobno kroimy, smażymy.

Ugotowaną kapustę i usmażone pieczarki z cebulą drobno mielimy w malakserze lub maszynce do mięsa.

Farsz nakładamy na ciasto francuskie, zwijamy i kroimy poprzecznie.

Pieczemy w piekarniku ok. 10-15 minut.

Można posypać z wierzchu kminkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

129

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły