Paszteciki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Paszteciki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976955022.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne paszteciki z farszem z kapustą i grzybami idealnie sprawdzą się jako samodzielna przekąska, ale i do barszczu. Dzięki użyciu ciasta francuskiego przygotujesz je szybko i łatwo.
0
0 / 0
Pyszne paszteciki z farszem z kapustą i grzybami idealnie sprawdzą się jako samodzielna przekąska, ale i do barszczu. Dzięki użyciu ciasta francuskiego przygotujesz je szybko i łatwo.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
1 szt. cebula
1 szt. ciasto francuskie
3 łyżka olej słonecznikowy
20 dag. pieczarki
20 dag. kapusta kiszona
Przygotowanie
Kapustę kiszoną szatkujemy, gotujemy do miękkości.
Pieczarki i cebulę drobno kroimy, smażymy.
Ugotowaną kapustę i usmażone pieczarki z cebulą drobno mielimy w malakserze lub maszynce do mięsa.
Farsz nakładamy na ciasto francuskie, zwijamy i kroimy poprzecznie.
Pieczemy w piekarniku ok. 10-15 minut.
Można posypać z wierzchu kminkiem.