Paszteciki

m7
Paszteciki

0

0 / 0

Pyszne paszteciki z farszem z kapustą i grzybami idealnie sprawdzą się jako samodzielna przekąska, ale i do barszczu. Dzięki użyciu ciasta francuskiego przygotujesz je szybko i łatwo.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1 szt. cebula

1 szt. ciasto francuskie

3 łyżka olej słonecznikowy

20 dek. pieczarki

20 dek. kapusta kiszona

Przygotowanie


1

Kapustę kiszoną szatkujemy, gotujemy do miękkości.

2

Pieczarki i cebulę drobno kroimy, smażymy.

3

Ugotowaną kapustę i usmażone pieczarki z cebulą drobno mielimy w malakserze lub maszynce do mięsa.

4

Farsz nakładamy na ciasto francuskie, zwijamy i kroimy poprzecznie.

5

Pieczemy w piekarniku ok. 10-15 minut.

6

Można posypać z wierzchu kminkiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły