Paszteciki
m7
Pyszne paszteciki z farszem z kapustą i grzybami idealnie sprawdzą się jako samodzielna przekąska, ale i do barszczu. Dzięki użyciu ciasta francuskiego przygotujesz je szybko i łatwo.
0
0 / 0
Pyszne paszteciki z farszem z kapustą i grzybami idealnie sprawdzą się jako samodzielna przekąska, ale i do barszczu. Dzięki użyciu ciasta francuskiego przygotujesz je szybko i łatwo.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
1 szt. cebula
1 szt. ciasto francuskie
3 łyżka olej słonecznikowy
20 dek. pieczarki
20 dek. kapusta kiszona
Przygotowanie
Kapustę kiszoną szatkujemy, gotujemy do miękkości.
Pieczarki i cebulę drobno kroimy, smażymy.
Ugotowaną kapustę i usmażone pieczarki z cebulą drobno mielimy w malakserze lub maszynce do mięsa.
Farsz nakładamy na ciasto francuskie, zwijamy i kroimy poprzecznie.
Pieczemy w piekarniku ok. 10-15 minut.
Można posypać z wierzchu kminkiem.