Example thumb
3

Składniki

250 Mililitrów
śmietana 18%
0.5 Kilograma
mąka pszenna tortowa
1 Szczypta
sól
1 Kostka
masło extra
100 Gramów
drożdże
0.5 Szklanki
grzyby suszone
5 Sztuk
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
kapusta kiszona
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
cukier
30 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. z wszystkich składników zagnieść ciasto.
  2. nie czekając rozwałkować cienko na około 5 mm. Wykroić duże koła.
  3. nałożyć farsz i zlepić jak pierogi.
  4. poukładać na blaszkę i piec do zrumienienia:)
  5. Przygotowanie farszu. Ugotować suszone grzyby i drobno pokroić. Dodać cebulkę, pokrojone pieczarki i ugotowaną, drobno pokrojoną kapustę. Podsmażyć na patelni. Doprawić do smaku.

Opis

Bardzo szybki i prosty przepis na pyszne wigilijne paszteciki. Moja mama już od paru lat go stosuje i zawsze wychodzi tak, że palce lizać.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!