2

Składniki

2 Szklanki
mleko
1 Sztuka
Galaretka wiśniowa
1 Sztuka
Galaretka brzoskwiniowa
2 Sztuki
PIANKA
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Galaretki rozpuszczamy oddzielnie - każdą w 1 szklance gorącej wody. Studzimy.
  2. Ubijamy 1 śnieżkę dodajemy do niej zimną brzoskwiniową galaretkę, wylewamy na blaszkę, ubijamy drugą śnieżkę i wlewamy do niej wiśniową galaretkę. Z wysokiej odległości wlewamy drugą warstwę tak by "przebiła" pierwszą jeszcze dobrze nie schłodzona piankę co pozwoli uzyskać fajny wzorek. Całość wstawiamy do lodówki.

Opis

na szybko i delikatnie

Podobne przepisy

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Blok czekoladowy z paluszkami

Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Chleb w lamparcie cętki

Łatwy Do 3 godz
Chleb w lamparcie cętki

Chocolatta Piernikowa

Łatwy Do 15 min
Chocolatta Piernikowa

Chocolatta Pomarańczowa

Łatwy Do 15 min
Chocolatta Pomarańczowa

Chocolatta z Chili

Łatwy Do 15 min
Chocolatta z Chili

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!