Pastelowa pianka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pastelowa pianka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977133721.jpeg&w=3840&q=75)
na szybko i delikatnie
2
0 / 0
na szybko i delikatnie
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
2 szkl. mleko
1 szt. galaretka wiśniowa
1 szt. galaretka brzoskwiniowa
2 szt. pianka
Przygotowanie
1
Galaretki rozpuszczamy oddzielnie - każdą w 1 szklance gorącej wody. Studzimy.
2
Ubijamy 1 śnieżkę dodajemy do niej zimną brzoskwiniową galaretkę, wylewamy na blaszkę, ubijamy drugą śnieżkę i wlewamy do niej wiśniową galaretkę. Z wysokiej odległości wlewamy drugą warstwę tak by "przebiła" pierwszą jeszcze dobrze nie schłodzona piankę co pozwoli uzyskać fajny wzorek. Całość wstawiamy do lodówki.