Pastelowa pianka

m7
Pastelowa pianka

2

0 / 0

na szybko i delikatnie

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 szkl. mleko

1 szt. galaretka wiśniowa

1 szt. galaretka brzoskwiniowa

2 szt. pianka

Przygotowanie


1

Galaretki rozpuszczamy oddzielnie - każdą w 1 szklance gorącej wody. Studzimy.

2

Ubijamy 1 śnieżkę dodajemy do niej zimną brzoskwiniową galaretkę, wylewamy na blaszkę, ubijamy drugą śnieżkę i wlewamy do niej wiśniową galaretkę. Z wysokiej odległości wlewamy drugą warstwę tak by "przebiła" pierwszą jeszcze dobrze nie schłodzona piankę co pozwoli uzyskać fajny wzorek. Całość wstawiamy do lodówki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

42

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły