2

Składniki

2 Szklanki
mleko
1 Sztuka
Galaretka wiśniowa
1 Sztuka
Galaretka brzoskwiniowa
2 Sztuki
PIANKA
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Galaretki rozpuszczamy oddzielnie - każdą w 1 szklance gorącej wody. Studzimy.
  2. Ubijamy 1 śnieżkę dodajemy do niej zimną brzoskwiniową galaretkę, wylewamy na blaszkę, ubijamy drugą śnieżkę i wlewamy do niej wiśniową galaretkę. Z wysokiej odległości wlewamy drugą warstwę tak by "przebiła" pierwszą jeszcze dobrze nie schłodzona piankę co pozwoli uzyskać fajny wzorek. Całość wstawiamy do lodówki.

Opis

na szybko i delikatnie

Podobne przepisy

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz.

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz.

Chleb w lamparcie cętki

Łatwy Do 3 godz.

Chocolatta Piernikowa

Łatwy Do 20 min.

Chocolatta Pomarańczowa

Łatwy Do 20 min.

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz.

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Łatwy Do 40 min.

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!