Pasta z tuńczyka i orzechów

m7
Pasta z tuńczyka i orzechów

2

0 / 0

Przepis pochodzi z miesięcznika kuchnia - styczeń 1995

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

0.50 szkl. włoskie orzechy rozdrobnione

1 szt. puszka tuńczyka w oleju

3 łyżka majonez

Przygotowanie


1

Tuńczyka osaczyć z oliwy, rozdrobnić widelcem, połączyć z orzechami i majonezem.

2

Doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać i schłodzić w lodówce.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

289

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

2

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły