Pasta z soi z tuńczykiem

m7
Pasta z soi z tuńczykiem

0

0 / 0

Zdrowa, smaczna pasta

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 łyżecz. oliwa z oliwek

2 szt. cebula czerwona

1 szt. tuńczyk w oleju

2 łyżka musztarda

25 dag. soja sucha

0.50 łyżecz. sól

0.50 szt. groszek zielony konserwowy

0.50 szt. nać pietruszki

0.50 łyżka pieprz ziołowy

Przygotowanie


1

Soję moczyć 8 godzin, odlać wodę, nalać świeżej i gotować w osolonej wodzie około 2 godzin. Ostudzić- zmiksować razem: soję, cebulę, musztardę i oliwę- na gładka masę. Dorzucić tuńczyka( bez oleju- olej odlać) i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem dosypać groszek z puszki i pietruszkę i przemieszać jeszcze raz. Można podawać jako pastę na kanpki lub jako sałatkę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

282

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły