Pasta z soi z tuńczykiem
m7
0
0 / 0
Zdrowa, smaczna pasta
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
2 łyżeczka oliwa z oliwek
2 szt. cebula czerwona
1 szt. tuńczyk w oleju
2 łyżka musztarda
25 dek. soja sucha
0.50 łyżeczka sól
0.50 szt. groszek zielony konserwowy
0.50 szt. nać pietruszki
0.50 łyżka pieprz ziołowy
Przygotowanie
1
Soję moczyć 8 godzin, odlać wodę, nalać świeżej i gotować w osolonej wodzie około 2 godzin. Ostudzić- zmiksować razem: soję, cebulę, musztardę i oliwę- na gładka masę. Dorzucić tuńczyka( bez oleju- olej odlać) i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem dosypać groszek z puszki i pietruszkę i przemieszać jeszcze raz. Można podawać jako pastę na kanpki lub jako sałatkę.