Pasta z soi z tuńczykiem

m7

Zdrowa, smaczna pasta
Wartości odżywcze na porcję
Energia
282
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zdrowa, smaczna pasta
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
2 łyżecz. oliwa z oliwek
2 szt. cebula czerwona
1 szt. tuńczyk w oleju
2 łyżka musztarda
25 dag. soja sucha
0.50 łyżecz. sól
0.50 szt. groszek zielony konserwowy
0.50 szt. nać pietruszki
0.50 łyżka pieprz ziołowy
Przygotowanie
Soję moczyć 8 godzin, odlać wodę, nalać świeżej i gotować w osolonej wodzie około 2 godzin. Ostudzić- zmiksować razem: soję, cebulę, musztardę i oliwę- na gładka masę. Dorzucić tuńczyka( bez oleju- olej odlać) i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem dosypać groszek z puszki i pietruszkę i przemieszać jeszcze raz. Można podawać jako pastę na kanpki lub jako sałatkę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
282
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.