Pasta z soi z tuńczykiem

m7
Pasta z soi z tuńczykiem

0

0 / 0

Zdrowa, smaczna pasta

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 łyżeczka oliwa z oliwek

2 szt. cebula czerwona

1 szt. tuńczyk w oleju

2 łyżka musztarda

25 dek. soja sucha

0.50 łyżeczka sól

0.50 szt. groszek zielony konserwowy

0.50 szt. nać pietruszki

0.50 łyżka pieprz ziołowy

Przygotowanie


1

Soję moczyć 8 godzin, odlać wodę, nalać świeżej i gotować w osolonej wodzie około 2 godzin. Ostudzić- zmiksować razem: soję, cebulę, musztardę i oliwę- na gładka masę. Dorzucić tuńczyka( bez oleju- olej odlać) i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem dosypać groszek z puszki i pietruszkę i przemieszać jeszcze raz. Można podawać jako pastę na kanpki lub jako sałatkę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły