Pasta z soi z tuńczykiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pasta z soi z tuńczykiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976291396.jpeg&w=3840&q=75)
Zdrowa, smaczna pasta
0
0 / 0
Zdrowa, smaczna pasta
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
2 łyżecz. oliwa z oliwek
2 szt. cebula czerwona
1 szt. tuńczyk w oleju
2 łyżka musztarda
25 dag. soja sucha
0.50 łyżecz. sól
0.50 szt. groszek zielony konserwowy
0.50 szt. nać pietruszki
0.50 łyżka pieprz ziołowy
Przygotowanie
1
Soję moczyć 8 godzin, odlać wodę, nalać świeżej i gotować w osolonej wodzie około 2 godzin. Ostudzić- zmiksować razem: soję, cebulę, musztardę i oliwę- na gładka masę. Dorzucić tuńczyka( bez oleju- olej odlać) i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem dosypać groszek z puszki i pietruszkę i przemieszać jeszcze raz. Można podawać jako pastę na kanpki lub jako sałatkę.